Met een goed gevoel de kerstdagen in

Met een goed gevoel de kerstdagen in

Feestjurken, kerstkransjes, heerlijk eten en lekker in je vel zitten – het kan echt samen gaan!

Het zou zo maar kunnen dat jij ook een van de vele dames bent die vlak voor kerst nog even een flink stuk gaat hardlopen om alvast voorbereid te zijn op dat 5-gangen diner, bij wijze van pretox. Of dat je in 2014 van 4 keer per week sporten bent afgezwakt naar maximaal 2 keer een krap uurtje. En dat je moedeloos bent geworden van de trainingsschema’s en foto’s van de Victoria Secret modellen.

Maar eigenlijk laten we ons gek maken, want wat is nu belangrijker? Een sixpack bewerkstelligen, wat bijna onmogelijk is zonder personal trainer die je dagelijks toeschreeuwt of je eigen leventje met vrouwelijke rondingen, dus billen en borsten? Precies… Iedereen zal voor zichzelf uit moeten maken wat je eet en hoeveel je sport. Het is een heerlijk gevoel om afgetraind te zijn, maar teveel duursport is niet goed en bovendien adviseren personal trainers en diëtisten een ‘balans dag’, dus eigenlijk is het kerstdiner zo slecht nog niet.

Wil je toch graag met zelfvertrouwen in je party dress aan de kersttafel zitten, dan volgen hier een aantal tips om extra te genieten van lekker eten en drinken tijdens de feestdagen.

 • Zing mee met je favoriete kerstnummers.
 • Drink voldoende water!
 • Kom ’s morgens in beweging. Trek eerst die hardloopschoenen aan en ga een rondje hardlopen, het hoeft echt niet ver te zijn. Maar je zult ervaren hoe goed het voelt als je daarna de dag begint.
 • Wallen? Vul een bakje met ijskoud water en dompel je gezicht er in. 
 • Eindig je douche met koud water. Het is wat Barbaars, maar wel heel goed voor je bloedsomloop en een frisse start van de dag.
 • Minder met alcohol, koffie, suiker, sigaretten, of vermijd ze helemaal. Kun je niet zonder koffie, drink het dan zwart en alleen ’s ochtends of een half uur voor het sporten.
 • Neem na het sporten eens een sauna. Probeer het een kwartier uit te houden, spring vervolgens onder een koude douche en voelt je fit.
 • Ga op tijd naar bed, sta op tijd op en probeer zoveel mogelijk hetzelfde ritme aan te houden, ook in de vakantie.
 • Kauw je eten goed, je spijsvertering begint tenslotte in je mond. Door goed te kauwen eet je ook wat langzamer, luister je beter naar wanneer je vol zit en voorkom je een opgeblazen gevoel. 
 • Wacht niet met eten tot je honger hebt, hierdoor zal je waarschijnlijk teveel eten en spijt krijgen.
 • Geniet van het lekkere eten, gezelligheid en maak je niet druk over  

Hele fijne feestdagen!

Trefwoorden van dit artikel: kerst, kerstdiner, gezond eten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?