Blijf op gewicht tijdens de vakantie

Blijf op gewicht tijdens de vakantie

Veel mensen laten op vakantie sporten het liefste uit hun systeem verdwijnen. Lekker eten, ontspannen en niets doen is het motto. Hoe zorg je er dan voor dat je niet aankomt tijdens je vakantie?

Wanneer je slechts een paar richtlijnen volgt voel je je niet alleen beter, maar zul je merken dat je ook meer energie hebt en dat al bij thuiskomst al je kleding nog past. Je kunt gerust uit eten, een wijntje drinken en ook nog uitgerust thuis komen.

Bewegen

Bewegen op vakantie is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Tijdens een wandeling op het strand verbrand je al meer calorieën dan wanneer je gewoon op de weg loopt. Een stranddag kun je ook wat actiever maken door een bal mee te nemen voor bijvoorbeeld een spel als beachvolleybal of beachvoetbal. Daarnaast past een beachset met twee houten plankjes en een balletje ook prima in je tas en het is nog eens hartstikke leuk ook met je voeten in de branding van de zee. Ook met zwemmen of snorkelen kom je makkelijk aan een half uurtje bewegen per dag. Op de camping zijn badminton en tafeltennis vaak populair. Ben je meer van de golf of tennis Veel vakantiebestemmingen hebben een baan in de buurt waarop je je kunt uitleven.

Zeker als je een fanatieke sporter bent, lever je veel in als je stil gaat zitten tijdens je vakantie. Voor hardlopers geldt dat ze de lange afstanden best tijdelijk op een laag pitje kunnen zetten door voor kortere afstanden te gaan. Dit past prima in je vakantieritme en je duurvermogen blijft op pijl. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit kun je nog meer op je techniek letten en daarnaast nog wat krachttraining doen om zelfs te verbeteren. Houd er wel rekening mee dat je vooral in warme landen voldoende drinkt en altijd blijft luisteren naar je eigen lichaam. Daarnaast is het handig dat je een telefoon en wat kleingeld meeneemt, want verdwalen doe je zo. Vergeet de zonnebrandcreme niet!

Eten tijdens je vakantie

Vakantie staat bij veel mensen in het teken van lekker eten: gezelligheid aan tafel en op zoek naar de lekkerste restaurantjes in de buurt. Natuurlijk mag dat, daar is het tenslotte vakantie voor nietwaar. Hier volgen een aantal tips die je helpen om ook tijdens je vakantie gezonde keuzes te maken.

1.      Eet lokaal

In veel vakantielanden kun je goed en lekker eten. Probeer weg te blijven van toeristenboulevards, met veelal junkfood en ga eens op zoek naar authentieke plaatsen met puur eten. Je zult niet alleen meer genieten van het eten, het zal ook meer voldoening geven. Wanneer je zelf kookt tijdens de vakantie ga dan op zoek naar lokale markten met verse producten. Dat is ook nog eens erg leuk om te doen.

2.      Ontbijt gezond

Het is heel verleidelijk om croissantjes met jam te eten, maar het zal je geen extra energie geven gedurende de dag. Je hoeft niet iedere dag broodjes en/ of croissantjes te eten, maar kies eens voor bijvoorbeeld yoghurt met vers fruit en wat honing. Zo geniet je extra van de broodjes en zul je merken dat variatie in het ontbijt zelfs heel prettig is.

3.      Gezonde snacks

Dagjes weg zijn vaak lastig als het gaat om gezond eten. Wees slim en ga voorbereid op pad. Neem gezonde snacks mee voor onderweg. Je kunt denken aan fruit, een bakje yoghurt of noten. Ook lunchen met een salade is in warme landen vaak heerlijk en voldoende.

4.      Controleer je avondmaaltijd

De avondmaaltijd is vaak lastiger om onder controle te houden. Probeer je aan een paar richtlijnen te houden en zorg er vooral voor dat je echt van het eten geniet. Kies bij voorkeur voor een gegrild stukje vis of mager vlees, vermijdt mandjes brood, neem als voorgerecht een salade, bestel extra groenten, omdat je dan zult merken dat je minder behoefte hebt aan friet en andere soorten koolhydraten en neem alleen een nagerecht als er echt iets lekkers op de kaart staat waar je nog heel veel trek in hebt. Pas daarnaast op met alcohol en bestel bij het eten een fles water.

5.      Drink voldoende

Juist op vakantie, waneer we vaak naar zonnige oorden verstrekken moeten wij Hollanders er goed op letten dat we voldoende drinken. Vocht is zeer belangrijk voor een gezond en fit lichaam en voldoende energie. Ook kunnen we dorst en honger wel eens verwarren. Drink voordat je de dag begint 2 glazen water en drink voor iedere maaltijd ook een glas water. Blijf daarnaast altijd goed luisterer naar je lichaam. 

 Fijne vakantie gewenst!

Trefwoorden van dit artikel: gewicht, vakantie, gezond eten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?