Slaap lekker!

Slaap lekker!

Slapen is een essentieel bestandsdeel van ons leven. Daarnaast helpt een goede nachtrust ons op gewicht te blijven, stress te reduceren en hernieuwde energie te vergaren. Toch hebben veel mensen regelmatig slapeloze nachten, die opvallend genoeg vooral veroorzaakt worden door het ‘bedgedrag’ van hun geliefden.

Van het ‘kussen-stelen’ tot snurken, onze partners kunnen ons gemakkelijk de gehele nacht wakker houden. Want hoewel samen slapen leidt tot intimiteit en binding, kan het daardoor ook irritatie en onrust veroorzaken. Vermoeide koppels die meer slaap nodig hebben. 
Gelukkig zijn er veel manieren om wel vredig het bed te kunnen blijven delen. Het enige dat je nodig hebt zijn de juiste slaapkamer accessoires en gedragsregels:

1. Een ‘gesplitst’ tweepersoonsmatras. Sommige fabrikanten bieden matrassen aan met twee aparte ondersteuningen, waarbij beide helften los van elkaar belast worden. In de praktijk houdt dit in dat het bewegen van de persoon aan de ene kant van het bed, geen invloed heeft op het andere matrasdeel. Tempur is zo’n fabrikant die deze matrassen op de markt brengt.

2. Don’t let the bedbugs bite… Is een Engels gezegde, maar er zit wel een kern van waarheid in. In veel kussens zit namelijk huisstofmijt en andere allergenen. Vervang daarom minimaal eens per jaar je kussen, zodat deze soepel blijft en geen ‘bedbugs’ bevat. Je kunt ook investeren in een iets duurder kussen dat de huisstofmijt vernietigd.    

3. Kinderen in eigen bed! Als je wilt dat het hele gezin vredig kan slapen, moet je zorgen dat kinderen niet bij je in bed kruipen. Klinkt misschien streng, maar het is voor ieders nachtrust beter. Knuffel met de kids in hun eigen bed voor ze gaan slapen. Natuurlijk willen ze af en toe graag naast hun ouders kruipen, dus zorg voor leuke afleiding in hun eigen slaapkamer. Een leuk dekbed met hun favoriete tekenfilmfiguren doet al een hoop. Maak de kinderslaapkamer hun domein, waardoor jouw nachtvertrek uitsluitend voor jou blijft.

Trefwoorden van dit artikel: nachtrust, energie, gewicht, uitrusten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?