6 natuurlijke energie boosts

6 natuurlijke energie boosts

Wanneer je moe bent is het lastig om motivatie te vinden om te gaan sporten, laat staan om te koken met precies die voedingsmiddelen die je lichaam op dat moment tekort komt. Wat kun je dan wel doen?

Wanneer je oververmoeid bent  en weinig energie hebt kun je kiezen voor een snelle en eenvoudige maaltijd en sporten maar een keer over slaan. Dit leidt alleen maar tot nog lagere energie niveaus. Deze natuurlijke energie boosters zorgen ervoor dat je je snel weer fit en vol energie voelt.

Verhoog je vitamine-B inname
B-vitaminen spelen een cruciale rol bij de levering van energie in je lichaam. Het is daarom goed om te kiezen voor producten rijk aan vitamine B wanneer je je vermoeid voelt. Voeding rijk aan vitamine B zijn o.a. gevogelte, zalm, eieren en donkere bladgroenten. Je kunt ook kiezen voor een B-complex multivitamine als je voelt dat je niet voldoende vitamine B uit voeding kunt halen.

Zorg voor een goede nachtrust
Een goede nachtrust zal verbazingwekkende dingen doen met je energie niveaus. Echter, het is niet alleen het aantal uren dat je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Multimedia zoals telefoon, TV of computer kunnen een grote belemmering zijn van de slaapkwaliteit. Studies hebben aangetoond dat het blauwe licht van multimedia de melatonine productie remt. Melatonine is de chemische stof die je lichaam produceert voor het slapen gaan en zorgt voor een goede nachtrust. Schakel als het even kan elektronica een uur voordat je gaat slapen uit. Je zult frisser en beter wakker worden.

Drink eens een groene smoothie
Een groene smoothie is niet alleen een geweldige manier om een hoge dosis voedingsstoffen binnen te krijgen, het heeft ook een positieve invloed op je energie niveaus. Je kunt allerlei soorten groenten en fruit toevoegen om een heerlijke smoothie te maken. Probeer ook eens een superfood zoals spirulina toe te voegen. Spirulina is rijk aan vitamine B,C en D en magnesium, ijzer en zink.

Sporten
Het is lastig om motivatie te vinden als je vermoeid bent, maar sporten helpt echt om je weer snel energieker te voelen. Hoewel het wat moeite kost om te beginnen, zul je je heerlijk voelen als je klaar bent. Kijk wel uit voor over-training, dit is een overbelasting voor je lichaam en werkt je energie niveau juist tegen. Bij sommige mensen is het sporten doorgeslagen in een ongezond streven naar meer en meer. Zij zetten hun zenuwstelsel onder druk en uiteindelijk zal het lichaam dit aangeven en ben je verder van huis. Zorg voor een goede balans tussen actief zijn en ontspanning, maar ook rust heeft ons lichaam af en toe gewoon nodig.

Ga de buitenlucht in
Daglicht en frisse lucht is de beste natuurlijke manier om je energie terug te krijgen. Zonneschijn stimuleert de serotonineproductie, die helpt bij het aanmaken van gelukshormonen in het lichaam. Zonlicht verhoogt ook vitamine-D niveaus in het lichaam. Wanneer je op kantoor werkt waar weinig daglicht binnen komt, maak dan bijvoorbeeld geregeld een lunchwandeling. Het is ook goed om de dag te beginnen met een wandeling in de frisse lucht vlak nadat je wakker bent geworden. Dit zal ook helpen om een gezond slaapritme te krijgen als je dat nu niet hebt.

Eet goede complexe koolhydraten
Koolhydraten zijn een bron van energie voor je lichaam. Door het eten van snelle koolhydraten zul je  je erg moe en lusteloos voelen. Je lichaam schakelt nadat de koolhydraatvoorraden op zijn over op een spaarstand. Daarom is het belangrijk te kiezen voor complexe en dus goede koolhydraten die het gevoel van vermoeidheid tegen gaan en zelfs helpen bij vetverlies. Belangrijke bronnen van goede koolhydraten zijn bruine rijst, quinoa, zoete aardappel en haver.

Energie is van groot belang voor het leiden van een gezond en levendig leven. Wanneer je je goed voelt zul je ook beter presteren!

Trefwoorden van dit artikel: energie, gezondheid, gezonde voeding
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?