Bikiniproof? Focus op kracht!

Bikiniproof? Focus op kracht!

De zomer van 2015 loopt al ten einde en dat betekent dat de bikini tijd bijna voorbij is! Probeer jij ook altijd wat kilo’s te verliezen bij het zien van de eerste zonnestralen? Laat het los en concentreer je op het verkrijgen van een sterk en gezond lichaam.

Een sterk en gezond lichaam is zoveel belangrijker dan een slank of dun lichaam, omdat we ons tegenwoordig wijs laten maken dat dat de norm is van bikini-proof. We hebben niet allemaal een lichaam van een model met een personal trainer die ons dagelijks bij staat en we kunnen niet voldoen aan het onrealistische fotoshop-werk uit de bladen. Nee, het is veel belangrijker dat we lekker in ons vel zitten, gelukkig zijn en gezond. Geen crashdieet of focus op eten, maar krachttraining gaat ons daarbij helpen.

Nog niet overtuigd? Lees deze 4 redenen waarom maar eens door. 

 
1. Het gevoel van empowerment
Er is geen twijfel over mogelijk, dat een sterk lichaam en het verbeteren van je uithoudingsvermogen en kracht helpt bij het gevoel dat je zelf de controle hebt over je geest. Je kunt meer dan je soms denkt. Door te voelen dat je oefeningen langer vol kunt houden, meer herhalingen kan maken of je langer en sneller een loopafstand kunt afleggen zul je merken dat het een gevoel van kracht en zelfvertrouwen geeft. Onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat het verbeteren van je lichamelijke conditie zich vertaalt naar andere gebieden in je leven, zoals carrière, relaties en levensgeluk.
 
2. Meer energie
Wie wil dat niet: meer energie, zodat we meer kunnen bereiken tijdens de dag, met meer plezier dingen kunnen doen en nog genoeg kracht over hebben om onze dromen na te jagen. Dat bereik je niet met een crash dieet, omdat je zo snel mogelijk nog een paar kilo's wilt afvallen. Want wees eens eerlijk: wordt je daar echt blijvend gelukkig van? 
Door je lichaam te trainen en dan vooral door het krachtiger te maken zorg je ervoor dat je energieniveau enorm zal stijgen, ben je in staat om dromen te verwezenlijken en zul je merken dat het een positieve invloed heeft op je stemming. Het verliezen van gewicht, door simpelweg minder te eten, zal ervoor zorgen dat je energieniveau drastisch daalt en je stemming negatiever wordt.
 
3. Spieren verbranden meer calorieën
Focussen op het opbouwen van spieren ( in plaats van de focus op het verliezen van vetmassa) zorgt ervoor dat je lichaam daadwerkelijk meer calorieën verbrandt. De opbouw van spiermassa zorgt er dus ook voor dat je weer meer lichaamsvet verliest en strakker in je vel komt te zitten. Het heeft zelfs een beter en sneller resultaat dan je lichaam voedsel te ontnemen. Verhogen van spiermassa betekent eigenlijk dat je meer kunt eten zonder aan te komen, wanneer je niet als doel hebt om af te vallen en het betekent dat je effectiever lichaamsvet verliest dan wanneer je alleen de focus legt op het eten.
 
4. Het is veel beter voor je gezondheid op lang termijn
De nadruk leggen op het verkrijgen van een sterk lichaam in plaats van een slank lichaam helpt om je lichaam ook op latere leeftijd gezond en fit te houden. Een sterk lichaam heeft simpelweg veel meer weerstand en is beter bestand tegen ziekten en bacteriën van buitenaf. Daarnaast zul je hobby’s kunnen blijven doen en bijvoorbeeld met de kinderen en/of kleinkinderen op pad kunt blijven gaan. Daarnaast zal je stofwisseling beter blijven werken en ligt er een fitte toekomst voor je ligt.
 
Ben jij overtuigd? Start vandaag nog met sporten, weg met dat dieet en aan de slag! Bikiniproof zijn zit namelijk tussen je oren. Wanneer je lekker in je vel zit, fit bent en meer energie hebt voel je je zelfverzekerd en bepaal jijzelf of je bikiniproof bent en niemand anders!
Trefwoorden van dit artikel: bikiniproof, kracht, gezondheid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?