Gewichtsverlies bij kinderen

Gewichtsverlies bij kinderen

Obesitas bij kinderen is meer dan verdrievoudigd in de afgelopen 30 jaar. Kinderen en tieners zijn niet immuun voor de druk om een ideaal gewicht te behouden. Als je kind is begonnen met het geleidelijk verliezen van gewicht van meer dan een pond per week, is het verstandig de oorzaak van dit aanzienlijke gewichtsverlies te onderzoeken.

Onbedoeld gewichtsverlies
Onbedoeld gewichtsverlies kan worden veroorzaakt door verschillende omstandigheden of problemen. Ondervoeding, ziekte, depressie, chronische diarree, eetstoornissen of bepaalde medicijnen kunnen een effect hebben op het gewicht van een kind. Een gewichtsverlies van meer dan 5% van het totale lichaamsgewicht in 12 maanden kan worden beschouwd als aanzienlijk gewichtsverlies en wordt het aangeraden om een dokter te raadplegen.
 
Gewichtsverlies bij kinderen
Met een drukke levensstijl en het gemak en de beschikbaarheid van de vele bewerkte voedingsmiddelen, is het niet verwonderlijk dat het aantal kinderen met obesitas zo schrikbarend is toegenomen. Voordat je het hele gezin op een dieet zet is het belangrijk een aantal feiten in overweging te nemen. Kinderen tussen de 2 en 10 jaar zouden over het algemeen niet het doel gewichtsverlies mogen hebben, omdat het van invloed kan zijn op de normale groei en ontwikkeling van het kind. De truc voor kinderen van die leeftijd is om hun huidige gewicht te behouden, zodat hun lichaam kan groeien in dit gewicht. Bij kinderen is het van belang dat het volgen van bepaalde dieten in overleg gebeurt met een arts of specialist op het gebied van voeding.
 
Gewichtsverlies bij tieners
De tienerjaren zijn nogal heftig voor een heleboel kinderen. Soms proberen ze hun lichaamsgewicht te veranderen als gevolg van sport of sociale druk. Een laag onrealistisch zelfbeeld en een daling van de eigenwaarde kan leiden tot het bewust kiezen voor een extreem dieet of gewichtsverlies. Als je kind opzettelijk gewicht verliest, is het raadzaam zo snel mogelijk contact op te nemen met een zorgverlener. Voorkomen is altijd beter dan genezen en er is meer hulp nodig dan er alleen voor zorgen dat je kind voldoende eet.
 
Gezond afvallen
Kinderen ouder van 10 jaar die proberen om gewicht te verliezen omdat dit beter is voor hun gezondheid moeten streven naar een gewichtsverlies van 1 tot 2 pond per week. Wanneer iemand meer gewicht verliest is het waarschijnlijk door het verliezen van spierweefsel en vocht, geen vetmassa. Het beste is om een aangepast voedingspatroon te combineren met voldoende beweging. Wanneer er 500 Kcal minder per dag worden gegeten zal iemand langzaam gewicht gaan verliezen. Sporten en bewegen zal helpen om de (ongeveer) 3500 Kcal te verbranden  die verbrandt moeten worden voor iedere pond die iemand wil verliezen. Wanneer je kind te zwaar  is voor zijn/ haar lengte en ouder dan 10 jaar is het verstandig  om hierover te praten en om samen afspraken om op een gezonde manier wat gewicht te verliezen. Je zou kunnen samenwerken door samen te sporten, wandelen, zwemmen, joggen zodat jullie er beide plezier in beleven. Je kunt ook gezondere maaltijden bereiden voor het hele gezin, dat kan nooit kwaad.

Afvallen op een gezonde manier is niet alleen de meest effectieve manier, maar zal er ook voor zorgen dat je kind lekkerder in zijn/ haar vel komt te zitten En jij zelf natuurlijk ook.

Trefwoorden van dit artikel: gewichtsverlies, kinderen, afvallen, gezondheid
 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?