7 goede avondsnacks

7 goede avondsnacks

Over het algemeen krijgen avondsnacks als eerste de schuld van dikker worden of niet kunnen afvallen. Maar waarschijnlijk heeft het meer te maken met wat je eet, dan met het tijdstip van de dag. Mits gezond, kan ’s nachts eten zelfs voordelen hebben!

Het eten van eiwitten in de nacht kan bijvoorbeeld bijdragen aan spieropbouw terwijl je slaapt. En verteerbare koolhydraten kunnen helpen om de dag erna je bloedsuikerspiegel te controleren en zelfs je eetlust reguleren. We hebben 16 snacks op een rijtje gezet die OK zijn om laat in de avond te eten. Sommige zijn om zonder schuldgevoel te genieten, andere zijn geweldige toetjes na een lichte maaltijd en ook als je in de avond gaat sporten, zitten er een paar leuke tips bij!

1. Cakebeslag
Precies: het romige en consistente beslag waar je je vingers in wilt blijven steken. Normaal gesproken geen aanrader voor lijners. Maar hier is de eiwitrijke versie, die zorgt voor een lekker gevuld gevoel voor als je honger krijgt in de avond: Meng 1,5 schepje eiwitpoeder met vanillesmaak, 3 eetlepels slagroom en een halve theelepel pompoenkruid. Meng dat met een vork en voeg nog 1-2 eetlepels water aan toe om tot de gewenste consistentie te komen.

2. Kokos/mango creme
Wie houdt er niet van een koud romig toetje? Helaas zijn de meeste die je in de winkel koopt volgepropt met calorieën en suikers. Je kunt er ook redelijk eenvoudig zelf een maken van bevroren mango en kokosmelk, waar je vrienden versteld van zullen staan. Mix in een blender 1 kopje bevroren mangostukjes, een derde kopje kokosmelk, 2 eetlepel hennepzaad en 2 schepjes eiwit poeder. Blenden en water toevoegen tot je de juiste consistentie bereikt hebt. Bovenstaande hoeveelheid maakt 3 porties van 160 kcal.

3. Pure chocola
Chocolade wordt vaak gezien als verboden voedsel als het om diëten gaat. Maar er zit nogal wat verschil in voedingswaarde tussen de gemiddelde supermarkt chocolade en cacaorijke pure chocolade van 70% of hoger. Bij deze donkere chocolade ontbreekt namelijk het hoge gehalte aan toegevoegde suikers. In plaats daarvan krijg je wel een antioxidant boost die zorgt voor een lagere bloeddruk, ontstekingen bestrijdt en de stemming verbetert.

4. Aarbeien bananen “ijs”
IJs is voor velen een tractatie ’s avonds voor de TV, maar een klein bakje bevat al gauw 200 kcal. Er is echter een geweldig alternatief voor het traditionele ijs, namelijk bevroren bananen. Bananen die geprakt en bevroren zijn, krijgen een ijs-achtige consistentie zonder toegevoegde suikers, vetten en calorieën. Het is een eenvoudig recept: snijd 2 zeer rijpe bananen en een bakje aardbeien en plaats ze in de vriezer tot ze bevroren zijn. Eenmaal bevroren gooi je ze in de keukenmachine en maal het totdat het een ijs-achtig geheel wordt. Als het een serieuze zaak voor je wordt om bananenijs te maken, google dan eens naar de Yonanas machine. Een keukenapparaat speciaal gemaakt om bananenijs te maken.

5. Pistachenoten
Pistachenoten in de dop zijn een uitstekende nachtelijke snack. Het ontpellen kost wat werk en daarmee vertraag je de eetsnelheid. En hoe langzamer je eet, hoe minder je eet. Een andere bonus van pistachenoten is dat je, doordat ze zo licht zijn, meer noten per ons kunt eten dan bij welke andere noot ook. En aangezien het wel noten zijn, bevatten ze hetzelfde voedingsrijke pakket: vezels, vitamine B6, thiamine, foliumzuur, onverzadigde vetten en plantensterolen. Wil je toch iets meer dan alleen pistachenoten, combineer het dan eens met geitenkaas of een fruitsoort als frambozen.

6. geroosterde pompoenpitten
Een kenmerk van een goede avond snack is een product dat helpt om zeurend verlangen te stillen en tegelijkertijd helpt tot rust te komen om zo ontspannen naar bed te kunnen gaan. Geroosterde pompoenpitten voldoen hieraan en bevatten bijna 50% van je aanbevolen inname aan magnesium. Magnesium is een essentieel mineraal dat wordt gebruikt in veel belangrijke reacties in het lichaam. Snacks rijk aan magnesium zijn ideaal om tot rust te komen.

7. Warme melk met honing
Warme melk met honing is al lange tijd bekend als avondtussendoortje dat helpt om beter in slaap te komen. Het is opmerkelijk dat mensen zweren bij de effectiviteit van een glas warme melk om te helpen ontspannen, terwijl het effect echter meer psychologisch is dan fysiologisch blijkt te zijn. Het is ooit bedacht dat het tryptofaan in melk leidt tot een toename van het feel-good hormoon serotonine. Nu blijkt uit onderzoek dat de extra aminozuren in melk eigenlijk voorkomen dat het tryptofaan uit melk zijn werking doet in de hersenen.

 

Trefwoorden van dit artikel: eten, snack, avond, afvallen, calorieën
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Kan iemand mij vertellen waar ik pompoenkruid kan kopen????

Iet, 08 oktober 2013

Leuke recepten. Maar als je ijs gemaakt hebt, kun je dat dan ook weer invriezen of moet je het meteen opeten.

Iet, 05 oktober 2013

Je spreekt over eiwitpoeder, welke bedoel je daarmee? Verder leuke tips!

Michelle , 03 oktober 2013

Pompoenpitten kan je in grotere zakken krijgen bij een natuurwinkel. Je kan ze dan zelf roosteren. Je kan ook de pitten uit een echte pompoen gebruiken en die roosteren en dan van de pompoen een soep maken.

gabrielle, 03 oktober 2013

ik mis de magere kwark... Met wat eiwit poeder, beetje honing, nootjes...

joke , 02 oktober 2013

Maar pistache noten.... Moeten dat niet de ongezouten zijn? En pompoen pitten heb ik van AH maar dat is zo'n klein potje. Koop je die misschien ook bij toko, Marokkaanse winkel of op de markt? Weet iemand dat ?

RMS, 02 oktober 2013

Hoe haal je de pompoenpitten uit de verse pompoen? Kan je die roosteren?

Riet P, 02 oktober 2013

Waar koop je die geroosterde pompoenpitten?

K, 02 oktober 2013

Wal leuk dat je pompoenpitten noemt. Die neem ik al maanden als ik zin heb in iets .Hetzelfde ook met warme melk met honing. En mijn gewicht blijft hetzelfde.

Ans gramser, 02 oktober 2013
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?