Afvallen met glazen bollen

Afvallen met glazen bollen

Elk land heeft zo zijn eigen afvaltrucjes. Bij de uit China afkomstige techniek ‘cupping’ worden bollen van glas op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Dit zou onder andere het metabolisme activeren.

Cupping wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Sinds vorig jaar is cupping een ware rage onder sterren in Hollywood. Volgens artsen van een afvalkliniek in Changchun in China zorgt de cupping-techniek ervoor dat het lichaam gereinigd wordt van onzuiverheden als afvalstoffen. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Ook zou het ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis behandelen. Tevens wordt het gebruikt om pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen.

Hoe werkt het?
Cupping werkt als volgt: door de kop kortstondig te verwarmen of door te knijpen in de bal, onstaat lokaal op de huid vacuümkracht. Hierdoor worden spieren en huid gevoed door doorbloeding en het lichaam ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning. De bekers blijven tot wel 20 minuten op de rug zitten. Hoe langer deze geplaatst worden hoe zichtbaarder de plekken zijn als ze eraf gaan. Om de beker te verwijderen wordt er een klein beetje druk op de huid naast de beker uitgeoefend zodat er weer lucht in de beker komt. Als de luchtdruk weer gelijk is dan komt de beker los.

Niet bewezen
Na een cupping behandeling kan er lokaal roodheid optreden. Dit moet na enkele dagen verdwenen zijn.
Hierna zou er verbetering in de symptomen optreden. In hoeverre een cupping-behandeling enig effect heeft, negatief of positief, is niet bewezen. Leuk om eens te proberen, maar wil je blijvend afvallen dan staat je uiteraard meer te doen dan met glazen bollen op je rug liggen. 

Trefwoorden van dit artikel: afvallen, gewichtsverlies
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?