Effectiever afvallen

Effectiever afvallen

We weten het allemaal: afvallen is niet makkelijk. Je moet heel gedisciplineerd zijn en vaak zie je niet snel resultaat. Dat kan erg ontmoedigen, zeker als je veel kilo's kwijt wilt. Probeer daarom effectiever af te vallen. Je zult sneller trots zijn op jezelf én met deze 8 tips versnel je het proces ook nog eens.

1. Eet in een ruimte zonder afleiding

Eet al je maaltijden aan een tafel en zorg ervoor dat je geen afleiding hebt van de tv, de krant of je smartphone. Dan eet je met veel meer aandacht, proef en kauw je beter en daardoor eet je uiteindelijk minder. Want als je met aandacht eet, zit je ook sneller vol.

2. Maak sapjes

Koop een blender. Je zult ervan versteld staan hoeveel gezonde en lekkere drankjes je daarmee kunt maken. Probeer een mix van kool, appel en gember voor een shot langdurige energie. Of een sapje van wortels en gember voor een mooie huid. Ook van een mix van komkommer, spinazie en selderie krijg je een energieboost.

3. Eet het lekkere eerst

De meeste mensen dwingen zichzelf eerst de gezonde dingen op hun bord op te eten, om pas als laatste dat waar ze echt zin in hebben. De kans is groot dat je daardoor eigenlijk al vol zit voor je aan je stukje vlees begint. Maar dat eet je toch maar, want daar had je je immers op verheugd. Draai het om. Neem eerst een beetje van waar je heel veel zin in hebt en eet dan de groente. De kans is groot dat je minder eet en veel voldaner van tafel gaat.

4. Eet wanneer je trek hebt, niet wanneer het moet

Volg je eigen gevoel in het eten van je grote en kleine maaltijden. Sommige mensen houden van een groot ontbijt, anderen meer van een flink diner. Allebei is prima. Maak je niet druk om wat blijkt uit onderzoek A of studie B, je eigen voorkeur is leidend.

5. Bereid voor in het weekend

Het kost je even een uurtje of twee, maar dan heb je wel voor de hele week gezonde dingen bij de hand. Doe de boodschappen, snij groentes, kook eieren, maak alvast dressings voor over salades. Zo bespaar je door de week tijd en voorkom je dat je toch naar iets makkelijks en ongezonds grijpt als je in tijdnood komt.

6. Drink als je een kraan ziet

Maak iedere keer als je een kraan ziet van de gelegenheid gebruik en neem tien slokken. De meeste mensen drinken te weinig en op deze manier ga je dat tegen. Als je acht keer per dag tien slokken uit de kraan drinkt, krijg je al voldoende water binnen om dehydratatie tegen te gaan.

7. Eet alleen wat je wilt eten

Maak een lijst met je favoriete eten. Deel die lijst op in soorten voedingsmiddelen: groente, fruit, vlees, koolhydraten. Probeer bij elke soort tenminste tien voedingsmiddelen te verzinnen. Trek je niks aan van alle dingen die je volgens de experts zou moeten eten, maar maak je boodschappenlijstje op basis van je lijst. Dan eet je tenminste wat je echt lekker vindt.

8. Besteed aandacht aan jezelf

Besteed aandacht aan hoe je je voelt. Probeer te merken hoe je lichaam reageert op wat je eet. Besteed aandacht aan hoe je je voelt tijdens het sporten, na het sporten en ook in de uren dat je andere dingen aan het doen bent. Als je dat doet, in plaats van je van de ene bezigheid in de andere te storten, zul je met meer aandacht eten, sporten en leven. En leef je dus gezonder en gelukkiger.

Bron: livestrong.com

Foto: patriziasoliani

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, fit en bewegen, afvallen, dieten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Dit is goed advies, prima Leontien. Verder is het belangrijk om ongeveer zo'n twee liter water over de dag te drinken. Groet, United Sport & Boxing http:// usbh.logze.nl

United Sport & Boxing, 09 november 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?