Groene thee wekt

Groene thee wekt

Kun je onmogelijk wakker worden zonder een paar straffe bakken koffie? Dat dacht je maar! Groene thee blijkt een nog beter effect te hebben dan cafeïne. De stofjes in groene thee geven je hersenen een boost, maken ze scherper én verbeteren je geheugen.

Dat blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd is in de European Journal of Clinical Nutrition. Voor het onderzoek kregen zes mannen een drankje met het extract van groene thee te drinken. Zes andere mannen kregen een placebodrankje.

Daarna werd een MRI-scan gemaakt van de hersenen van alle mannen en onderzochten de wetenschappers de effecten van het groene thee-drankje op de hersenen. Tegelijkertijd moesten de mannen een geheugentest uitvoeren.

Wat bleek? In vergelijking met de mannen die het placebodrankje dronken, werd er bij de groene thee drinkers een duidelijke toename van activiteit in de dorsolaterale prefrontale cortext geconstateerd. Dat is het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor onder meer het werkgeheugen.

Dat groene thee zo'n boost geeft, komt door de polyfenolen die erin zitten. Deze verwijden de bloedvaten. Daardoor wordt de bloedtoevoer naar (onder andere) de hersenen versnelt. Wil je dus wel eens van je koffieverslaving af, probeer dan wakker te worden met groene thee.

Groene thee lijkt inmiddels een waar wonderdrankje. Het is niet alleen een fantastische opwekker, maar ook goed tegen een slechte adem, het verbetert je weerstand en gaat acne, een hoge bloeddruk en een hoog cholesterol tegen.

Polyfenolen zitten verder in popcorn, bessen, bier, wijn, olijfolie, chocolade, walnoten, pinda's en andere vruchten en groenten. De hoeveelheid polyfenolen in groene thee is echter veel groter dan in deze voedingsmiddelen.

Bron: gezondheidsnet

Foto: flickr

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, koffie, cafeïne, groene thee
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Leuk om te lezen begin iedere morgen met groene thee ..

ina, 26 maart 2013
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?