Makkelijk meer groente

Makkelijk meer groente

Van veel groente en fruit word je niet alleen gezond, maar ook gelukkiger, schreven we eerder al op deze website. Fruit eten is hartstikke lekker, maar groente... Om daar genoeg van te eten is nog wel eens lastig. Daarom zes tips om makkelijk extra groente binnen te krijgen.

Je gaat natuurlijk niet de hele dag op een wortel of een stengel selderij lopen knagen. Dan heb je gauw genoeg van groente. En dat terwijl het toch echt bijdraagt aan je geluk. Dus hoe doe je dat, genoeg groente eten op een lekkere en makkelijke manier?

1. Stop het in je ontbijt

Maak je een fruitsmoothie om de dag mee te beginnen? Doe er dan wat spinazie of andere groene groente in. Het klinkt niet lekker, maar in feite proef je er weinig van. En vooral groene groente is ontzettend goed voor je. Eet je liever een eitje als ontbijt? Ook daar kun je makkelijk wat groente door of bij doen. Roer spinazie of tomaat door je roerei, bak het mee in een omelet of leg gewoon wat komkommer naast je ei.

2. Bewaar het gesneden in de koelkast

De allermakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je groente eet: pak meteen een snijplank als je van de supermarkt of de groenteboer komt, en snij de komkommers, tomaten, wortels, radijsjes of wat je ook maar gehaald hebt alvast in stukjes. Dan pak je het veel makkelijker als snack dan wanneer je het nog helemaal moet snijden op het moment dat je trek hebt.

3. Gooi het in de soep

Als je niet zo van salade houdt, of als je er gewoon geen zin in hebt, maak dan groentesoep. Je kunt ervoor zorgen dat je altijd een soeppakket in je koelkast hebt, maar je kunt ook andere soorten groente, zoals pompoen of kool, tot soep verwerken met een staafmixer of blender. Heel eenvoudig en hartstikke lekker.

4. Doe het op brood

Een broodje kaas wordt nog smakelijker met komkommer, tomaat of sla erop. Dus doe groente op brood, als extraatje. Pindakaas met wortel of pindakaas met komkommer is ook heerlijk. En wat te denken van vlees met groente? Een prima en heel gezonde combinatie. De porties groente op brood zijn niet supergroot natuurlijk, maar alle beetjes helpen. En als het al voorgesneden in de koelkast ligt, is het een kleine moeite om wat groente op brood te doen.

5. Maak slimme snacks

In plaats van een zak chips open trekken kun je zelf ook chips maken van groente: bak tot fijne schijfjes gesneden wortels, bietjes, pastinaak of kool in een beetje olijfolie, strooi wat zout er overheen en laat het afkoelen. Ben je meer van de zoete snacks, vries dan fruit in. Bevroren fruit is bijvoorbeeld heerlijk in een zomerse smoothie.

6. Maak er een spelletje van

Ben je bang dat je toch niet voldoende groente eet? Maak er dan een spelletje van. Daag jezelf uit om een week lang iedere ochtend groente bij het ontbijt te nemen, of zorg ervoor dat al je gesneden groente in de koelkast aan het einde van de week op is.

Bron: womenshealthmag

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, groente, gezondheid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hoe kan je de voorgesneden groenten het beste bewaren. Als je het voor een paar dagen vooruit snijdt. Kan verkleuren. Minder vitaminens.

Ans, 30 mei 2013

Goeie tip van die voorgesneden groente,maar nu is mijn vraag:zitten er minder vitaminenen in voorgesneden groente,ook als je het zelf snijdt en dan lang bewaart? groetjes, Mieke

Mieke, 19 mei 2013
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?