De beste drankjes

De beste drankjes

Van drinken kun je aankomen, maar ook afvallen. Zeker als je veel water drinkt. Maar je wilt misschien ook wel eens wat anders dan water. Wanneer kun je het beste wat drinken, vooral als je niet wilt aankomen?

Eigenlijk weten we allemaal wel dat er in frisdrank best veel calorieën zitten. Van veel frisdrank word je dus dik. Met water of thee heb je dat probleem niet. Maar wist je dat het een groot verschil kan maken wannéér je iets drinkt? Want soms kun je van een drankje heel veel honger krijgen – of juist niet. Wat je drinkt, en wanneer, kan dus enorm veel invloed hebben op je slanke lijn.

Dit zijn de beste drankjes om te drinken – én de beste momenten om ze te drinken:

Water

Ben je moe, heb je hoofdpijn of ben je gewoon chagrijnig? Dat zou wel eens aan een watertekort in je lichaam kunnen liggen. Uit een recent onderzoek dat gepubliceerd is in The Journal of Nutrition blijkt dat mensen die maar 1 procent uitgedroogd zijn, al last hebben van een slecht humeur, een verminderd concentratievermogen en hoofdpijn. De neuronen die uitdroging detecteren hebben namelijk ook invloed op andere hersenfuncties, zoals je humeur. Een gemiddelde vrouw heeft per dag elf glazen water nodig en een gemiddelde man vijftien.

Als je wilt afvallen, dan is het een goed idee om voor het eten water te drinken. Dat is getest door de American Chemical Society: diëtende proefpersonen dronken twaalf weken lang voor elke maaltijd water en wat bleek? Ze vielen gemiddeld 2,5 kilo meer af dan de diëtende proefpersonen die niet meer water dronken dan normaal. Twee glazen water voor elke maaltijd doet dus wonderen!

Als je minder dan anderhalf uur gaat sporten, kun je ook prima water drinken in plaats van sportdrankjes. Daar zit heel veel suiker in en dat heb je echt niet nodig als je niet langdurig sport. Drink voor je gaat sporten alvast een bidon met water leeg en neem ook tijdens het sporten zo nu en dan een slok.

Thee

Wil je minder cafeïne drinken? Dan is thee een goede oplossing. Zwarte thee is een mooie tussenvorm tussen wel en geen cafeïne: er zit in zwarte thee ongeveer de helft aan cafeïne vergeleken met koffie.

Bij maagproblemen is thee ook een goed idee. De oude Chinezen wisten het al: thee is goed voor de spijsvertering en neutraliseert maagzuur. Oolong thee is goed voor ontgifting en earl grey en lady grey met bergamot en gember helpen pijn in de maag te verzachten.

Sap

Heb je last van verstopping, dan is pruimensap heel goed. Er zitten veel vitamine C en mineralen in, zoals calcium en ijzer. Verder zit pruimensap vol met vezels en die helpen je bij een verstopping. Als je er bij het ontbijt een beetje van drinkt, zorgt de pruimensap voor een betere vertering van de voedingsstoffen. Je kunt sap het beste nemen samen met magere eiwitten en complexe koolhydraten: daarmee stimuleert je je metabolisme. Let wel op dat je een pak of fles met 100 procent sap neemt, want anders kunnen er toegevoegde suikers in zitten.

Urineweginfectie? Neem dan cranberrysap. Daar zitten stofjes in die voorkomen dat bacteriën zich hechten aan je blaas. Daardoor kan een urineweginfectie voorkomen worden. Als je vaak last heb van deze kwaal, drink dan eens een tijdje dagelijks een glas met 100 procent cranberrysap.

Als je vet gegeten hebt, neem dan een glas sinaasappelsap. Dat neutraliseert het vet. Dat komt omdat er in sinaasappelsap veel antioxidanten zitten, die neutraliserend werken en beschadiging van de bloedvaten tegengaan. Na een vette maaltijd is één glas is voldoende.

Koffie

Koffie beschermt tegen diabetes type 2. In koffie zit chromium en magnesium. Dat zijn twee mineralen die het lichaam helpen om insuline te produceren – het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. Als je niet overgevoelig bent voor cafeïne kun je dus met een gerust hart koffie drinken. Wel liefst zonder suiker, volle melk of room, natuurlijk.

Heb je de blues? Koffie met cafeïne is bewezen goed voor de gezondheid en het welbevinden van vrouwen. Koffie is een echte opkikker – maar dat weet je zelf natuurlijk ook wel. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat vrouwen die veel koffie drinken, minder vatbaar zijn voor depressieve gevoelens.

Melk

Melk is niet alleen goed voor je botten, het helpt je ook vet te verbranden, blijkt uit Amerikaanse onderzoeken. Proefpersonen die typisch Amerikaans aten (iedere dag rond de 35 procent vet, 49 procent koolhydraten, 16 procent eiwitten en 8 tot 12 gram vezels) en iedere dag drie keer zuivel dronken, verloren ongeveer een kilo lichaamsvet vergeleken met een groep proefpersonen die veel minder zuivel tot zich namen.

Bier

Ja, zelfs bier kan goed zijn! Het is zelfs uitstekend voor je uithoudingsvermogen. In donker bier zit veel ijzer. IJzer is essentieel voor alle cellen in je lichaam en het zorgt voor transport van zuurstof van je longen naar de rest van je lichaam. Hoe meer zuurstoftransporteurs je hebt, hoe makkelijker je spieren zuurstof krijgen. Hoewel er 93 procent water in bier zit, zitten er ook aardig wat antioxidanten in. Die herstellen de schade aan spieren door sporten. Bier zorgt dus voor een sneller herstel. Maar doe niet te gek: een biertje bij het eten zo nu en dan is prima, maar je kunt beter geen alcohol meer drinken vlak voor je naar bed gaat. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je onrustig slaapt.

Smoothie

Als je een snelle maaltijd onderweg nodig hebt, is een smoothie altijd een goed idee. In smoothies uit de winkel zitten vaak veel toegevoegde suikers en vetten, dus maak ze zelf. Een gezonde smoothie bestaat uit veel groen, vers fruit en een water/melkverhouding van drie staat tot één. Natuurlijk kun je in plaats van gewone melk ook sojamelk of iets dergelijks gebruiken. Doe er nog wat eitwitrijke zaden bij als lijnzaad en je hebt een perfecte smoothie.

Bron: livestrong.com

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, afvallen, gezondheid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Melk is totaal niet goed voor je en zeker niet voor je botten, want dierlijke producten verzuren je lichaam en het calcium in melk word bijna niet opgenomen. Daarbij waarom moet je als volwassen persoon babyvoeding tot je nemen van een andere diersoort. Chronische verkoudheid bij kinderen is vaak een koemelk probleem, net als een vieze slijmvorming in je darmen en hart en vaatziektes enz. Mensen aanraden om 3 keer per dag die troep te drinken gaat puur om geld verdienen en heeft niets te maken met gezondheid.

Kengai, 29 januari 2018
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?