's Avonds eten maakt niet dik

's Avonds eten maakt niet dik

Van 's avonds na het diner nog eten word je dik, wordt altijd gezegd. Maar dat blijkt onzin. Het maakt niet uit wanneer je eet, als je maar niet meer calorieën tot je neemt dan je verbrandt. Dan word je ook niet dik.

Dat blijkt uit een nieuw Duits onderzoek. Wetenschappers van het Duitse Instituut voor Humane Voeding in Potsdam hebben geconstateerd dat het niet uitmaakt op welk tijdstip op de dag je eet. Alleen de hoeveelheid voedsel die je eet is belangrijk.

Want wie 's ochtends heel veel eet en 's avonds honger lijdt, heeft uiteindelijk net zoveel calorieën tot zich genomen dan iemand die zijn eten gewoon over de hele dag verspreidt. Mensen die willen afvallen moeten volgens de onderzoekers dus ook niet denken dat dat lukt door 's avonds een maaltijd over te slaan.

Ook de oude wijsheid dat je twee uur voor het naar bed gaan beter niet meer kunt eten, trekken de Duitsers in twijfel. Wie 's avonds laat of 's nachts eet, verbrandt de calorieën gewoon de volgende ochtend, zeggen ze.

Toch is 's avonds laat eten geen goed idee, maar dat heeft vooral met de nachtrust te maken: doordat de spijsvertering dan volop op gang is, slapen de meeste mensen onrustiger.

Het probleem in 's avonds eten zit 'm meestal in het snacken. Als je probeert af te vallen en je overdag aan een gedisciplineerd eetpatroon houdt, krijg je 's avonds voor de tv meestal trek. Het is moeilijk om van de chips of chocolade af te blijven. Veel mensen gaan dan de fout in en van dat gesnack op de bank kom je enorm aan.

Dus eigenlijk is het beter om 's avonds gewoon een stevige, gezonde maaltijd te nemen zodat je geen honger meer krijgt voor je naar bed gaat. Dan weet je zeker dat je niet in de verleiding komt toch wat lekkers te pakken!

Bron: nu.nl

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, afvallen, calorieën, snacken, slapen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Beste Redactie, Ik heb de bron proberen te vinden van dit artikel. Nu.nl heeft namelijk niet de bron vermeld van het directe artikel. Hebben jullie die kunnen vinden? Ik ben bezig met een goed artikel over dit onderwerp en zonder een duidelijke bronvermelding is het lastig voor de lezers om de resultaten te controleren. Ik wacht het af, Mvg Jeroen van der Mark Fitness-tips.nl

Jeroen van der Mark, 29 mei 2014
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?