Bescherm je tegen de griep

Bescherm je tegen de griep

Ja, het is weer die tijd van het jaar dat je er bijna niet aan ontkomt. Iedereen loopt te snotteren, te snuiten en te hoesten. Heel vervelend, maar wist je dat je door het kiezen van de juiste voeding en verzorging de kans kan verkleinen dat jij het ook krijgt.

Zelfbescherming
Schiet jij ook in de stress als je naast je iemand hoort niezen of hoesten, bang dat je de volgende dag zelf aan de beurt bent? De waarheid is dat het oplopen van een griepje of verkoudheid niet altijd kan worden toegeschreven aan voor de hand liggende daders. Hoewel je overal ziektekiemen tegenkomt (verontrustend, maar virussen hangen op oppervlakken zoals geldautomaten, winkelmandjes, kassa’s, geld), in feite gaat er aan een verkoudheid een compex proces vooraf, die je slim af kunt zijn door een paar simpele tips. De nummer 1 om jezelf te beschermen tegen een verkoudheid of griep is om je handen goed en vaak te wassen. Met stromend water en zeep, minimaal 20 seconden. Zet daarnaast in huis geregeld de ramen even open om frisse lucht binnen te laten.
 

Voeding
Vertrouw niet blindelings op je muilvitamine of extra dosis vitamine C, deze middelen helpen namelijk niet om een virus of griepje buiten de deur te houden. Wat de kans wel kan verkleinen zijn onderstaande voedingsmiddelen.
 
Pompoenpitten
Deze pitten zitten vol met zink, wat helpt bij het bestrijden van ziekte door het versterken en ondersteunen van witte bloedcellen.
 
Tonijn
Deze vis is een uitstekende bron van selenium, welke cellen helpt beschermen tegen schade door vrije radicalen –deze verzwakken het immuunsysteem-  en verhoogt je immuniteit. 
 
Champignons
Deze paddenstoelen zijn verpakt met beta-glucanen, die het lichaam helpen infectief te bestrijden.
 
Zoete aardappelen
Deze pareltjes zijn rijk aan vitamine A, die vrije radicalen bestrijden. Wist je dat je er ook heerlijk pizzabodems van kunt maken. Tip: probeer die heerlijke recept eens: pizza met een bodem van zoete aardappelen
 
Groene thee
Alle groene thee is afkomstig van de Camellia sinensis plant, maar de uiteindelijke aroma’s en smaken verschillen, afhankelijk van waar de bladeren worden gekweekt en hoe ze geproduceerd worden. Groene thee oxideert niet, dus het bevat meer gezondheidsbevorderende stoffen die de aanmaak van antioxidanten stimuleert. Geniet dus eens wat vaker van een kopje warme groene thee, vol met antioxidanten tegen de griep.
 
Yoghurt
Probiotia, aanwezig in yoghurt en andere natuurlijk gefermenteerde levensmiddelen helpen het lichaam sterk en gezond te blijven.


Trefwoorden van dit artikel: griep, gezondheid, verkoudheid
 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?