Gezond theeleuten

Gezond theeleuten

Lekker theeleuten met vriendinnen, of met een kopje thee op de bank. Veel vrouwen vinden dat heerlijk. Thee is naast lekker óók heel gezond. Voor je vochthuishouding bijvoorbeeld. Maar als je de juiste thee neemt, gaat het ook allerlei kwaaltjes tegen.

Groene thee
Groene thee bevat anti-oxidanten. Die zorgen ervoor dat kankercellen niet verder kunnen groeien. Anti-oxidanten verhogen ook je weerstand en ze zorgen ervoor dat je aders niet dichtslibben. Indirect gaat groene thee dus hart- en vaatziekten tegen.

Brandnetelthee
Brandnetelthee zuivert het bloed. Het drinken ervan helpt tegen huidaandoeningen als psoriasis en eczeem. Daarnaast is brandnetelthee goed voor de spijsvertering en vermindert het ademhalingsproblemen als astma en hooikoorts.

Venkelthee
Dit is een theesoort die vooral moeders veel gebruiken. Venkelthee verzacht namelijk darmkrampjes bij baby’s en maakt ze rustiger. Ook voor volwassenen is venkelthee een goed middeltje tegen darmklachten. Maar pas op: teveel venkelthee kan laxerend werken.

Rozenbottelthee
Rozenbottelthee is een perfecte thee om je weerstand mee te verhogen. Er zit veel vitamine C in. Bij griep of verkoudheid is thee drinken altijd fijn. Neem je rozenbottelthee, dan helpt het je genezing ook nog eens.

Muntthee
Muntthee is ook fijn als je verkouden bent, omdat het zo verfrissend is. Daarnaast is het goed voor de spijsvertering. Ook voor deze thee geldt: niet te veel van drinken, want je maag en darmen kunnen er ook een beetje van streek van raken.

Bron: VrouwBlog

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, thee, anti-oxidanten, griep, verkoudheid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

verse thee, ookwel losse thee, is erg gezond! er bestaat ook een verse high tea! kijk eens op pluktea. nl

san, 03 december 2011

Hallo, Is het nu de vit c of de vit d die helpt bij verkoudheid, er zijn twee artikelen geplaats die elkaar wat dat betrefd tegen spreken?

marja, 13 oktober 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?