Work-out op het strand

Work-out op het strand

De eerste tropische dag van het jaar is een feit en wat is er nu fijner om op een mooie dag te sporten op het strand en te werken aan een 'bikinibody'. Neem na het sporten een verfrissende duik en geniet vervolgens van een heerlijke stranddag.

Sporten op het strand is niet alleen erg leuk, maar ook uitdagend. Hardlopen en zelfs gewoon wandelen op het zand zal je training een extra impuls geven. Hier volgen een aantal oefeningen en en tips voor een work-out op het strand.
 
Beach Runs
Hardlopen op het strand is een uitdagende cardio training. Het lopen op zand is intensief, omdat het zorgt voor meer weerstand waardoor het meer energie kost. Voor de veiligheid en om blessures te voorkomen kun je het best dicht langs de waterlijn lopen en op lichte schoenen met een niet al te dikke zool voor de bescherming en ondersteuning van de voeten. Probeer een 30 minuten loopje met meerdere intervallen van 30-60 seconden met 30-60 seconden tussendoor. Je kunt tussentijds ook een paar keer in hoog tempo van het water richting het mulle zand lopen en weer terug. Bij hoge temperaturen geldt vooral: luister goed naar je lichaam en ga niet koste wat het kost door als je je niet fit voelt, drink daarnaast genoeg water en smeer je altijd goed in met zonnebrandcrème.
 
Push ups
Plaats je handen en de bal van je voeten ongeveer op schouderbreedte uit elkaar, span je buikspieren aan en hou je rug recht. Zorg ervoor dat je je hoofd en nek in een rechte lijn houdt. Breng je borst naar beneden in de richting van het zand en duw jezelf in een rechte lijn weer omhoog vanuit de armen. Probeer 2 tot 3 sets van 10 push ups als je kunt. Lukt het echt niet, dan kan je het eerst proberen met je knieën aan de grond.
 
Burpees
Dit is een geweldige manier om je hartslag te verhogen en daarnaast om je centrum, boven- en onderlichaam te versterken. Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar en hurk neer op het zand. Zet je handen naast je voeten in het zand en spring met je voeten naar een plankpositie (zoals de push up positie). Spring weer terug met je voeten naar je handen (naar een squat positie) en spring vervolgens omhoog. Probeer 2-3 sets van 10 herhalingen.
 
Squats
Wil je ook van die mooie strakke ronde billen en sterke benen, dan is dit een perfecte oefening. Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar, squat omlaag, spring daarna krachtig omhoog en land weer zacht op beide voeten. Probeer 2-3 sets van 10-15 herhalingen.
 
Triceps dips
Ga zitten op het zand of op een handdoek met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Zet je handen achter je neer met je vingers richting je voeten en je ellebogen naar achter. Til je billen van de grond en strek je armen, zonder je ellebogen te overstrekken, Breng je lichaam weer naar beneden zonder de grond te raken, door je ellebogen te buigen. Probeer 2-3 sets van 10-12 herhalingen.
 
Geniet van de zomer en zorg ervoor dat je af en toe geniet van een work-out op het strand.

Trefwoorden van dit artikel: training, work-out, bikinibody
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?