Chicks Running Club

Chicks Running Club

Woon je in Utrecht of Amsterdam en heb je zin in hardlopen, maar niet om in je eentje door een park te hobbelen? Dan is de Chicks Only Running Club precies wat voor jou. Hardlopen exclusief voor vrouwen, onder professionele begeleiding.

Voor beide steden geldt hetzelfde: iedere donderdagavond wordt er van 19.00 uur tot 20.00 uur een looptraining gehouden vanuit hardloopspeciaalzaak Run2Day. In Amsterdam begeleidt instructeur Nienke Becker een groep chicks in het Vondelpark. In Utrecht gaan er zelfs twee instructeurs, Paulien Taken en Emma Grijsen, met een groep vrouwen op pad in het Griftpark of op de Lepelenburg.

Lopen doe je niet alleen met je benen, maar met je hele lichaam. Daarom wordt er tijdens de training ook aandacht besteed aan het vergroten van je coördinatie, balans en kracht met bootcamp en yoga oefeningen. Zo krijg je niet alleen een goede loopconditie, maar wordt je hele lijf fit, sterk en soepel. Je bent dan meteen beter bestand tegen blessures.

De training is wel alleen voor chicks, maar niet voor chickens, waarschuwen de instructeurs. Er wordt weinig gekakeld en veel gezweet! Uitpuffen en kletsen mag na de training.

De Chicks Only Running Club verzamelt in beide steden iedere donderdagavond om 18.45 uur. In Utrecht is de verzamelplaats de winkel van Run2Day aan de Mariastraat. In Amsterdam is dat de Run2Day winkel aan de Overtoom. Je kunt je spullen daar veilig achterlaten. Om 19.00 uur begint de officiële training. En om 20.15 uur ben je weer terug in de winkel, waar een drankje klaarstaat en je nog even kunt napraten.

Voor 85 euro koop je een vier maanden lang geldige strippenkaart voor 10 lessen. Daarvoor krijg je naast de trainingen op donderdagavond ook een schema waarmee je zelf lekker aan de slag kunt én je krijgt een uniek Nike hardloopshirt. Daarnaast krijg je op vertoon van de strippenkaart 10% korting bij Run2Day. 

Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur dan voor de Amsterdamse Running Club een email naar nienkebecker@run2day.nl  en voor de Utrechtse Running Club naar utrecht@run2day.nl, onder vermelding van Chicks Only Running Club. Omdat de instructeurs alle deelneemsters voldoende aandacht en begeleiding willen geven, is er in Amsterdam ruimte voor maximaal vijfentwintig en in Utrecht voor maximaal dertig vrouwen.

Bron: SheSports / Run2Day

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, hardlopen, training
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?