Tree voor tree

Tree voor tree

Neem je op je werk regelmatig de trap in plaats van de lift om in beweging te zijn en wat extra calorieën te verbranden, loop dan rustig de trap op in plaats van 'm op te rennen. Met tree voor tree de trap oplopen verbrand je meer dan wanneer je treden overslaat.

Deze conclusie trokken onderzoekers van de University of Roehampton.

Ze deden een traplooptest en kwamen tot de ontdekking dat als je met vijf keer per week vijf trappen beklimmen (15 meter hoogteverschil) 302 calorieën verbrandt als je op elke trede gaat staan. Sla je telkens een tree over, dan verbrand je 260 calorieën.

De voornaamste reden is natuurlijk dat je langer onderweg bent als je de trap tree voor tree beklimt. Maar volgens de onderzoekers is er ook een biomechanische verklaring: je spieren trekken sneller achter elkaar samen als je elke trede aanraakt, waardoor de energieverbranding toeneemt, en dus de calorieverbranding.

Traplopen is sowieso goed voor je fitheid: het is een relatief zware inspanning. Met traplopen verbrand je in een kwartier evenveel calorieën als met een half uur joggen. Regelmatig traplopen verkleint de kans op overlijden zelfs met 15 procent.

Foto: flickr

Bron: gezondheidsnet / traploopweek

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, lopen, calorieën
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?