Slanke kuiten-tips

Slanke kuiten-tips

Ben jij ook gek op mooie hoge laarzen, maar kom je er bij het passen vaak achter dat je kuiten net iets te dik zijn? Daar is wat aan te doen! Met een paar eenvoudige oefeningen zorg je ervoor dat je kuiten gestroomlijnder worden. Niet alleen mooi in laarzen, maar ook als je benen bloot zijn.

Ammehoela, denk je misschien, als ik mijn kuiten ga trainen, dan worden ze alleen maar dikker door de spieren die erbij komen. Ja, van je kuiten trainen krijg je meer spieren, maar je verbrandt ook het vet dat op je onderbenen zit. Uiteindelijk worden je kuiten dunner: de spiermassa die erbij komt, heeft minder volume dan het vet dat verdwijnt.

Bovendien verandert door training de vorm van je onderbenen: vlak onder je knieën worden ze dunner (vet verdwijnt), terwijl ze halverwege iets dikker worden (meer spieren) – precies zoals die mooie laarzen vaak gevormd zijn.

Strakke kuiten krijg je met de volgende drie oefeningen:

De schaar

Spring omhoog en land in spreidstand: met je rechterbeen voor je lichaam en het linkerbeen achter je lichaam. Hou je benen gestrekt tijdens het springen en buig ze lichtjes tijdens de landing. Spring opnieuw en wissel van been. Beweeg je armen mee tijdens het springen. Spring een minuut en hou een minuutje pauze. Herhaal dit drie keer.

Op je tenen

Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte. Leg je handen op je heupen. Span je bekkenbodemspieren en buikspieren aan en duw je schouderbladen naar beneden. Overstrek je benen niet. Begin langzaam: verplaats je lichaamsgewicht naar de bal van je voeten en til je hakken van de grond. Zet ze daarna rustig weer terug. Til je hakken weer op, in een steeds sneller tempo, en strek je armen tegelijkertijd met het optillen van je hakken schuin omhoog. Blijf je buik- en bekkenbodemspieren goed aangespannen houden. Vergeet niet te ademen! Herhaal deze beweging tien keer, rust even en herhaal dan nog tien keer.

Traplopen

Ga op een (keuken)trap staan. Hou eventueel de muur of de leuning vast, om in balans te blijven. Span je bekkenbodem- en buikspieren aan, duw je schouderbladen omlaag en hou je benen gestrekt. Niet overstrekken! Zet het voorste deel van je ene voet halverwege de traptrede, zo dat de hak los is van de tree. Haal je andere voet van de trede af. Je hele gewicht leunt nu op je ene voet. Til je hak en daarmee je hele lichaam iets omhoog en zak langzaam weer omlaag. Je voelt dit goed in je kuitspieren. Hou je buikspieren aangespannen en blijf rechtop staan. Herhaal dit tien keer en wissel dan van been. Veel succes!

Tip! 
Doe de vetkiller workout voor direct slanke kuiten!


Bron: Telegraaf

Foto: Flickr

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, trainen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?