Een hekel aan bewegen? Wees creatief

Een hekel aan bewegen? Wees creatief

Er zijn tig manieren om aan je dagelijkse benodigde hoeveelheid beweging te komen. Hiervoor hoef je jezelf echt niet af te beulen in de sportschool.

Ze bestaan echt, mensen die bewegen gewoon écht niet leuk vinden. Misschien ben jij er wel één van. Opgeven en lui op de bank zitten is helaas geen optie, want je gezondheid heeft daar flink onder te lijden. Soms moet je gewoon wat creatiever zijn. Zo heeft Carla Kooke van Mijn Doel een baantje als postbezorger genomen. Nu combineert ze fietsen en lopen met geld verdienen. Leontien geeft nog meer tips waarmee je toch aan de dagelijks benodigde hoeveelheid beweging komt.

Wees creatief
Doe in plaats van krachttraining, vrijwilligerswerk waarbij je veel moet sjouwen. Of speel een middag met je kinderen in plaats van hardlopen.  Wees creatief en verzin leuke actieve tijdsbestedingen. Bewegen reikt namelijk verder dan alleen hardlopen of spinnen.

Stap een halte eerder uit
Als je met de bus naar je werk gaan, stap je 1 of 2 haltes eerder uit. Zo heb je voor de werkdag al een stevige wandeling achter de rug. Doe hetzelfde aan het eind van de werkdag. Zo loop je gelijk de werkstress van je af en geniet je van frisse lucht.

Koop mooie sportkleding
Het lijkt oppervlakkig maar toch worden veel vrouwen gestimuleerd door mooie sportkleding. Een nieuw paar hardlooploopschoenen, een mooi topje of een hippe haarband maakt het bewegen net iets leuker.

Combineer sporten met lezen of tv-kijken
Vind je hardlopen of fietsen saai en lezen wel spannend. Schaf dan een hometrainer aan. Zo kun je onder het fietsen heerlijk een boek lezen. Je kunt ook een apparaat aanschaffen waarbij je makkelijk televisie kunt kijken. Geniet van een tv-programma dat je echt leuk vindt. Zo heb je geeneens door dat je aan het sporten bent.

Beweeg met een doel voor ogen
Ben jij van mening dat op een loopband rennen nutteloos en saai is. Ga dan bewegen met een doel. Ren naar de supermarkt, fiets naar de stad om iets te kopen of loop naar je werk.

Beoefen een teamsport of schrijf je in voor groepslessen
Je laat de sportschool al snel links liggen als niemand je op de vingers tikt. Dit kun je voorkomen door aan teamsport te doen. Niet naar een training gaan is bij teamsport geen optie. Nog een voordeel is de gezelligheid van met zijn allen sporten. Bovendien kan een competitieve sport je net een stapje extra laten zetten. Groepstraining verhoogt ook de drempel niet te gaan. Als je je eenmaal hebt ingeschreven, voel je de verplichting om te gaan.

Doe iets wat je leuk vindt
Het is helemaal niet nodig om jezelf tegen je zin af te beulen in de sportschool. Doe gewoon iets wat je leuk vindt, zoals zumbayoga of Yukari. Wellicht past zoiets veel beter bij je en ga je bewegen wel leuk vinden.

Koop dvd’s en sport thuis
Wil je wel sporten, maar voel je je ongemakkelijk in een sportschool. Of vind je het lastig om je aan te passen aan de tijden van de sportschool. Dan zijn dvd’s misschien dé oplossing voor jou. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe lang je wilt sporten. En in je huiskamer heb je geen last van keurende blikken.

Trefwoorden van dit artikel: dagelijks benodigde hoeveelheid beweging
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

lieve allemaal ik heb dit artikel gelezen,het is echt droevig als je er niet toe aan kunt zetten te bewegen.ik ben in een gigantische luie dip geraakt na een grote teleurstelling,huis kwijt,werk van 38jaar opgegeven ,en partner weg ,en dit alles had ik voor de liefde opgegeven.en kan bijna onmogelijk op gang komen,maar ik heb de oplossing gevonden,een hele leuke hond gekocht hij is nu nog vier weken een boomertje gaaf he ik weet zeker dat ik er weer op uit zal gaan,en natuurlijk gezelliger thuis ik heb al alle spulletjes voel ook weer een beetje geluk,hij is echt gaaf heeft er nog iemand een leuke suggestie voor een naam,dus dat wordt weer lekker bewegen en strand en bos wandeling en met lady,s ride kan hij mee in de mand.dat is pas toppie.gr janny

janny vink, 07 mei 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?