Beweeg meer dankzij de stappenteller

Beweeg meer dankzij de stappenteller

Heb je er ook moeite mee om dagelijks voldoende te bewegen? Dan is een stappenteller misschien een goede stimulans voor jou. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de stappenteller een goede bijdrage levert aan het meer bewegen.

Stappenteller onderzocht
De Indiana University heeft onderzoek gedaan met een geavanceerde stappenteller. Veel mensen klagen over overgewicht, maar blijven maar stilzitten achter hun bureau en bewegen niet genoeg. De stappenteller blijkt hiervoor een oplossing te kunnen zijn, want gedurende 12 weken droegen in totaal vier mannen en 22 vrouwen tussen de 40 en de 66 jaar iedere dag de stappenteller bij zich. Zo werden de stappen geteld, middels de beweging van de onderbenen. Wanneer de teller een bepaalde tijd geen beweging waarnam, dan werden de mensen aangespoord om te bewegen. De deelnemers van het onderzoek kregen ook via de e-mail twee keer in de week informatie over bewegen en voeding.

Iedere week details van de stappenteller in beeld
Iedere week was er een moment dat de deelnemers de stappenteller op de computer aan mochten sluiten. Zij zagen dan hoeveel zij hadden bewogen gedurende die week. De deelnemers zijn veel actiever geworden gedurende het onderzoek. Gemiddeld zijn ze ook één kg afgevallen.

Voordelen van de stappenteller
De stappenteller geeft je een aantal gezonde voordelen. Je komt namelijk meer in beweging, je bent meer buiten (frisse lucht is goed voor je), de stappenteller kan een motiverende factor zijn (je wilt een speciaal doel behalen) en je kunt bijhouden hoeveel stappen je hebt gezet.

Sommige stappentellers kunnen worden aangesloten op de computer zodat je het verloop bij kunt houden in een week. Merk je dat je moeite hebt met voldoende bewegen en wil je hier ook wat aan doen? De stappenteller gaat graag iedere dag met je mee op stap en zal je activeren om meer te bewegen, iedere dag weer. Veel mensen willen ook hun eigen record verbreken en gaan er in de avonduren nog een rondje extra op uit om de nodige stappen te zetten. Ben je het ook beu om de hele dag binnen te zitten en wil je wel graag naar buiten en meer bewegen, maar heb je even een motiverende factor nodig? Ga dan nu op stap met de stappenteller. Je voelt je lichamelijk en geestelijk veel beter en je kunt weer fris en vol nieuwe energie aan het werk!

De stappenteller als ondersteuning
De stappenteller kan voor jou een ondersteuning zijn om meer te bewegen. Zeker als je een kantoorbaan hebt is het goed om tussendoor een wandeling te maken en te zorgen voor voldoende frisse lucht. Stimuleer collega’s om ook een stappenteller aan te schaffen en kijk eens hoeveel stappen je samen kunt zetten op een dag!

Trefwoorden van dit artikel: stappenteller, bewegen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Graag aangeven hoe ik aan een handleiding kan komen ? Dank

Jos Hoenen, 12 april 2024

Heeft u er ook een nederlandse handleiding bij? Of kunt u die mij per mail sturen?

Rommie Dijkstra, 21 oktober 2015

Is er geen Nederlandse handleiding beschikbaar.

Lies, 21 oktober 2015

Graag ook voor mij de gebruiksaanwijzing van de stappenteller. Had die al weggegooid, echter om de zaak resetten graag aanwijzigingen.

Corina van den Berg, 27 maart 2015
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?