Focus je op bepaalde lichaamsdelen

Focus je op bepaalde lichaamsdelen

Januari is alweer even op gang en de goede voornemens worden nog trouw gevolgd, toch? Sporten en meer bewegen staan zoals ieder jaar bij iedereen weer hoog op het lijstje. Vind de juiste oefening en focus je op bepaalde lichaamsdelen.

Er zijn een aantal basis oefeningen die iedereen kan uitvoeren en je hebt er geen attributen bij nodig. Je kunt dus zelf op ieder moment zelf aan de slag. Het kan lastig zijn om de juiste oefeningen te vinden. Wil je werken aan je benen of ben je dat buikje meer dan zat? Focus je daar dan op en dat doe je zo.

Benen
Natuurlijk wil iedereen wel van die killer legs zoals Doutzen Kroes. Cellulitis is een veelvoorkomend kwaaltje aan de bovenbenen en dat willen we natuurlijk voorkomen. Misschien vind je je benen wel te dun en mogen ze van jou juist gespierder? Of je je benen nu te dik of te dun vindt, je benen trainen kan nooit kwaad. Met lunges kun jij je benen strak trainen. Bij lunges zet je een grote stap naar voren met een been en je buigt je andere been met je knie tot zover je kunt richting de grond. Beide benen moeten in een hoek van 90 graden staan. De killer legs die jij in je hoofd hebt krijg je natuurlijk niet in een slag of stoot, maar als je lunges geleidelijk aan opbouwt en iedere keer weer dieper door de benen gaat, dan komen die strakke benen (en billen) vanzelf.
 
Billen
Met de lunges train je niet alleen je benen, maar ook je billen. Mooie ronde billen willen we toch allemaal? En de beste manier om dat te bereiken is door middel van squats! Voeten op schouderbreedte en zakken maar. Belangrijk is dat je je rug recht houdt en zo diep mogelijk zakt. Alsof je gaat zitten, maar dan zonder stoel. Blijf na een aantal squats eens zo lang mogelijk met gebogen knieën staan. Stevige billen krijg je ook door veel te fietsen, hardlopen of skeeleren.
 
Buik
Je buik kun je op vele manieren trainen. Crunches is een goede basis om je buikspieren te trainen. Je gaat op de grond liggen met je voeten iets uit elkaar op de grond met gebogen knieën. Leg je handen in je nek of op je buik en crunchen maar. Blijf altijd omhoog kijken en wissel af met verschillende oefeningetjes of tellen. Haal bijvoorbeeld om en om een knie naar je neus, of tik met je linker hand je rechter knie aan en andersom. Je kunt ook je benen strekken tot net boven de grond. Daag jezelf hierin uit en ga door totdat je écht niet meer kunt.
 
Bovenarmen
De kipfiletjes, ook iets waar veel vrouwen gefrustreerd van raken. Biceps en triceps, daar zal de focus op moeten liggen. De biceps train je door push-ups. Ook hier geldt dat je zelf de moeilijkheidsgraad kunt bepalen. Begin je net dan kun je de push-up op je knieën doen totdat dit op den duur makkelijk gaat voelen. Let er wel op dat je je rug recht houdt en je nek in 1 lijn met je rug blijft.
Daarnaast zul je ook je triceps moeten trainen. Ga hiervoor op de grond zitten en zet je armen naar binnen gedraaid achter je rug. Je vingers wijzen dus richting je billen. Til je lichaam dan van de vloer door je armen te strekken en je billen van de grond komen. Let op: werk vanuit je armen en laat je billen de grond niet raken tussen door.
 
Rug
Vaak wordt de rug vergeten, maar deze spieren zijn zo belangrijk voor je hele houding en versterkt je core. Het is voor iedereen belangrijk om zijn/ haar rug te trainen. We gaan kijken naar de halve superman en de cobra. De halve superman klinkt makkelijker dan hij is. Als je net begint kun je beter met je buik op de grond gaan liggen en je benen om de beurt een stukje omhoog brengen. Deze oefening kun je ook doen vanuit zitten op je knieën. Strek zowel je rechter- als je linkerarm en wissel dat af. Balans houden is belangrijk dus probeer geconcentreerd te blijven werken.
Bij de cobra ga je op je buik liggen en strek je je armen voor je uit. Duw dan zowel je armen als je benen in de richting van het plafond. Breng ze dan rustig weer naar de beginpositie en herhaal dit.
 
Dit waren een aantal basis oefeningen die iedereen thuis kan uitvoeren. Zo kan iedereen zich focussen op bepaalde delen van het lichaam. Veel succes!

Trefwoorden van dit artikel: sporten, bewegen, goede voornemens
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?