Vrouwen navigeren beter

Vrouwen navigeren beter

Als je partner de volgende keer de kaart van je afpakt en zegt: 'Laat mij maar.' Print dan dit artikel uit en leg het onder zijn neus.

Het druist tegen alle vooroordelen in, maar uit onderzoek blijkt dat vrouwen beter kunnen navigeren dan mannen. Dit bericht het tijdschrift Quest Psychologie. Het navigatietalent van vrouwen vindt zijn oorsprong in de oeroude overlevingsstrategie van het jagen en verzamelen. De prehistorische man zou de beste jager zijn en zijn vrouw de geboren verzamelaar.

Onderzoek
De Mexicaanse psycholoog Luis Pacheco-Cobos van de Universiteit van mexico-Stad onderzocht het verschil tussen mannen en vrouwen op het gebied van verzamelen. Hij selecteerde 21 mannen en 21 vrouwen in een klein dorp. Die volgde hij via gps tijdens het zoeken naar eetbare paddestoelen. Ook werd hun hartslag gemeten en de opbrengst van de verzameltocht werd gewogen en geselecteerd.

Beter in herinneren
Uiteindelijk bleken deze vrouwen minder energie te gebruiken en een kleinere afstand af te leggen om aan het eind van de dag een gevareerdere hoeveelheid paddestoelen in hun mandje te hebben.
De onderzoeker suggereert nu dat vrouwen beter in staat zijn locaties te herinneren. Mannen zijn juist beter in het opzoeken van nieuwe en moeilijkere plekken. Ze kunnen ze alleen niet meer terugvinden. daar hebben ze een vrouw voor nodig.

Trefwoorden van dit artikel: psyche
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?