Recept: salade van geroosterde pompoen, prosciutto en Parmezaanse kaas

Recept: salade van geroosterde pompoen, prosciutto en Parmezaanse kaas

Deze lauwwarme salade is zo lekker, om je vingers er bij af te likken...Met knapperig brood erbij kan het doorgaan voor een hoofdmaaltijd, maar zonder is het ook een heerlijk voorgerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 butternut-pompoen
  • olijfolie
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 klein gedroogd rood pepertje
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 20 plakjes prosciutto of parmaham
  • 4 handjes rucola
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • klein stukje Parmezaanse kaas
 
Bereiding (35 minuten)
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de pompoen voorzichtig doormidden, houd de zaden intact. Snijd de twee uiteinden af en gooi ze weg. Halveer iedere helft en leg de kwarten in een braadslede. Bestrijk ze met wat olijfolie.

Wrijf in een vijzel met stamper 1 volle theelepel zout fijn met 1 theelepel peper, het gedroogde pepertje en het korianderzaad. Strooi dat over de pompoen. Rooster de pompoen een half uur in de oven tot hij zacht en goudkleurig is. Laat hem wat afkoelen.

Verdeel de prosciutto over 4 borden, laat de plakken een beetje over de rand hangen en leg ze losjes op de borden zodat het er niet al te netjes en plat uitziet.

Breek de warme pompoen en leg de stukken in en om de ham.

Bestrooi alles met de rucola. Druppel er de olijfolie en de balsamicoazijn over met een mespunt zout en peper en gebruik een
dunschiller of kaasschaaf om er plakken Parmezaanse kaas over te schaven.

Eet smakelijk!

Trefwoorden van dit artikel: recept, salade, pompoen, gezond eten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?