Courgette bolognese

Courgette bolognese

Courgettes zijn hartstikke gezond en zitten vol met vitamines, mineralen en vezels. Daarnaast bevat het ook nog eens weinig calorieën. En wat ook leuk is: je kunt er een prima pasta van maken.

  • 100 g wortelen
  • 100 g prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram mager gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 ml droge rode wijn
  • 1 blik (425 ml) tomaat
  • gedroogde tijm en basilicum
  • 4 courgettes (à 250 g)
  • zout
  • peper
  • 1 snuifje suiker
  • 50 g geraspte kaas (z. B. Goudse kaas)
  • Tijm voor de garnering

Wortels schillen en wassen. Prei schoon wassen. Pel de ui en knoflook. Alles in kleine blokjes snijden.

Verhit de olie in een pan en bak het gehakt bruin. Voeg na ongeveer 6 minuten de gesneden groenten toe. Voeg de tomatenpuree toe, roer het door elkaar en bak het kort mee. Blus het geheel met de rode wijn en laat het even inkoken.

Tomaten toevoegen en met de spatel kleiner maken. Breng het op smaak met de tijm en basilicum.
Het geheel nog ongeveer 10 minuten laten doorpruttelen.

Was de courgettes en snij ze in 6 gelijke stukken. De losse delen aan een zijde uithollen.

De bolognese op het einde nog op smaak brengen met zout, peper en suiker.

Vul de courgettes met de saus en bestrooi ze met kaas.

Leg ze in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (elektrische oven: 200 ° C / recirculatie: 175 ° C / gasstand 3) 

Garneer met tijm.

Bereidingstijd is ongeveer 1 uur.
Per portie ongeveer 1930 kJ, 460 kcal. E 30 G, F 30 g, 10 g KH 

 

Trefwoorden van dit artikel: recept, courgette, calorieën
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?