Herfstdip? Laat je niet gek maken

Herfstdip? Laat je niet gek maken

We konden nog even nagenieten van een paar mooie oktober dagen, maar de eerste herfststorm heeft er abrupt een einde aan gemaakt. De koude maanden staan voor de deur en voor liefhebbers van zomers weer kan dit aanvoelen als een ramp. Laat je niet gek maken, de koude maanden kunnen ook best leuk zijn!


Ga niet bij de pakken neerzitten, hopend dat de wintermaanden maar weer snel over zullen zijn. Denk niet constant aan die mooie warme zomer van afgelopen jaar, of aan het voorjaar komend jaar. Maar geniet van deze tijd waarin de bossen veranderen in ware kunstwerken. Geniet van een kop warme chocomelk voor de verwarming of met een boek onder een plaid op de bank. Bedenk dat regen en kou ervoor zorgen dat het binnen lekker knus en gezellig is. Pak een spel uit de kast en maak er een gezellige dag van. Duik de keuken eens in om lekker te koken voor vrienden. Zo worden grijze dagen toch weer leuk, gezellig en positief.

Aandacht voor je lichaam
Vooral in de herfst heeft je lichaam extra aandacht nodig. Je zal de kwaaltjes vast herkennen: verkouden, grieperig, energieloos, slechte huid/ haar/ nagels, droge handen. Zo gek is dat niet in de overgangsperiode van het warme weer naar de koudere dagen. Accepteer het en verwen jezelf en je lichaam. Gebruik een voedende crème, bescherm je lichaam tegen de kou, neem ’s avonds een lekker warm bad met geurende olie en ga eens wat eerder naar bed voor extra energie. Laat die winter dan maar komen.

Vitamine boost
Ons lichaam kan in deze periode wel wat extra vitamines gebruiken. Door genoeg groente en fruit te eten verbeteren we onze weerstand. Het is een feit dat er in de zomer meer vitamines en mineralen in groente en fruit zitten dan in de winter. Het is dan ook aan te raden zoveel mogelijk groente en fruit uit het seizoen te eten. In de winter kunnen multivitamines een aanvulling op onze voeding zijn om ervoor te zorgen dat we fit en gezond blijven. Daarnaast is de hoeveelheid vitamine D in ons lichaam lager in de winter. We halen vitamine D deels uit voeding (vette vis en boter), maar voornamelijk uit zonlicht. In de winter schijnt de zon minder, komen we minder buiten en bedekken we onze huid meer. Een tekort aan vitamine D kan zelfs leiden tot depressieve gevoelens.

Pimp je interieur
De (geur) kaarsjes gaan weer aan en het gas wordt opgestookt, dus tijd om met een paar accessoires je huis klaar te maken voor een gezellige herfstavond. De herfst is de tijd voor warme kleuren en vooral de kleuren rood, bruin, oranje of mosterdgeel geven je interieur al snel een herfstig uiterlijk. Met een paar kussens, een warme plaid, kaarsen en een herfstboeket kun jij volop genieten van de herfst en de winter.

Ga erop uit
Te koud buiten? Nee hoor, ga er lekker op uit en blijf niet binnen zitten. De natuur kan zo mooi zijn en een frisse neus halen doet soms wonderen voor je humeur. Vallende bladeren en paddenstoelen in het bos of lekker uitwaaien aan de kust zullen je goed doen. Ook sporten kan prima buiten in deze koudere periode van het jaar. Wissel de sportschool maar eens af met een buitenactiviteit, waarschijnlijk geeft het je veel meer energie. 


 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?