Boost je liefdesleven met deze voedingsmiddelen

Boost je liefdesleven met deze voedingsmiddelen

Oesters staan erom bekend je liefdesleven te kunnen verrijken, maar hoe zit dat met saffraan, peper en thee? Voedsel kan een natuurlijke en gezonde manier zijn om je hart te laten pompen en daarnaast het libido stimuleren. Een gezonde conditie van je hart zorgt ook voor een essentiële werking van andere organen. Lees verder om te ontdekken welke voedingsmiddelen op een natuurlijke wijze je liefdesleven kunnen voeden.

Pepers
Hoe heter, hoe beter geld niet alleen voor je liefdesleven, maar ook als het gaat om paprika’s. Capsacin, een chemische stof gevonden in paprika’s is wat chillipepers en jalapenos pittigheid geeft. Daarnaast verhoogt het de doorbloeding in het lichaam. Onderzoek heeft aangetoont dat capsaïcine endorfine je een goed gevoel geeft.
 
Groene thee
Groene thee staat bekend om de voordelen voor de gezondheid, variërend van gewichtsverlies tot immuniteit aan kanker. Groene thee kan ook je liefdesleven verrijken door het antioxidant, genaamd catechinen, die helpen om de bloedvaten gezond te houden, waardoor het de bloedsomloop indirect stimuleert. Met name groene thee zorgt voor dit positieve lichamelijke effect omdat het meer catechinen bevat dan zwarte thee.
 
Rode wijn
Wie houdt er niet van een volle wijn? Italiaanse onderzoekers hebben bijna 800 vrouwen ondervraagd en concludeerden daaruit dat 2 glazen rode wijn per dag het seksuele verlangen stimuleerde, in vergelijking met dames die meer dan 2 glazen alcohol per dag dringen of degenen die helemaal niet drinken. Een theorie? Rode wijn zit boordevol antioxidanten, die kunnen helpen met de bloedtoevoer. Wees voorzichtig: 1-2 glazen kan een positieve werking hebben, maar teveel alcohol kan de prestaties belemmeren.
 
Chocolade
Valentijn wordt niet voor niets vaak geassocieerd met chocolade: hartvormig, bonbons, gesmolten, etc. Het is niet alleen een heerlijk geschenk, het kan ook helpen bij het in de stemming komen. Chocolade bevat een stof die helpt bij het aanmaken van endorfine. Een Britse studie heeft zelfs aangetoond dat chocolade zelfs kussen verslaat als het gaat om het verkrijgen van een sneller kloppend hart dat het lichaam een ‘feel-good gevoel’ geeft. Voor het meeste effect wordt chocolade met minstens 70% cacao aanbevolen.
 
Ginseng
Het wordt al lange tijd gebruikt in de Chinese geneeskunde. Uit een studie van de Universiteit in Hawaï bleek dat ginseng het libido aanzienlijk kan verhogen. Daarnaast bestaan er studies die hebben geconstateerd dat ginseng helpt in de behandeling van erectiestoornissen bij mannen.
 
Krab
Voor degenen die geen fan zijn van het opslurpen van oesters, kunnen ook kiezen voor krab. Zowel oesters als krab zijn namelijk rijk aan zink. Zink blijkt het mineraal te zijn dat ervoor zorgt dat het libido gestimuleerd wordt. Zink is belangrijk voor testosteron gehalte bij mannen.
 
Saffraan
In een onlangs verschenen studie vonden onderzoekers dat saffraan, een specerij gebruikt in de keuken en als geurstof in parfums, ook helpt om de seksuele prestaties te verbeteren. Het koken van een romantische Spaanse paella is een eenvoudige manier om je partner alvast wat op te warmen.
Eet smakelijk en een fijne Valentijnsdag!

Trefwoorden van dit artikel: libido, liefdes boost,
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?