Het doel van Jadzia:

Ik wil stoppen met emotie eten, en weer de controle hebben.

Gestart met mijn doel: 9-10-2012

Ik wil gelukkig kunnen zijn, me weer goed kunnen voelen over mezelf. Ik vind het belangrijk om de controle terug te hebben. En natuurlijk weer op gewicht te zijn.

Word supporter van  Jadzia  
 

Dagboek

 • 28-12-2012
   0,5
   

  met mij gaat het totaal niet goed. sporten heb ik niet gedaan op fietsen na omdat ik te moe ben. nu is er gebleken dat ik pfeiffer heb en een ontstoken lever(door pfeiffer) en ontstoken lymfklieren in mn hals(door pfeiffer). omdat ik het volgens de huisarts behoorlijk heftig heb moet ik zoveel mogelijk rusten en geen intensieve sport activiteiten doen. ik ben dus totaal niet afgevallen, waar ik ontzettend van baal. maar nu is het ook wel logisch.
  vanaf 1 januari ga ik een week alleen groenten en fruitshakes eten, thee en water drinken en leverreiningings drankjes. dat duurt 5 dagen. ik hoop dat ik dat vol weet te houden. dat is namelijk een goede stap richting het afvallen en mn lever hoeft dan even niet hard te werken.

  nog even genieten, en het nieuwe jaar aan de kuur.

  hoe is het met jullie?

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje geeft Jadzia een steuntje in de rug
  • Attje 28 december 2012 - 22:49:

   Dat is balen zeg. Je wilt zo graag, je doet je best en dan dit. Positief is wel dat je weet wat je scheelt. Je weet dat het niet aan jou ligt. Omdat ik zelf een auto-immuunziekte in de lever heb weet ik dat gezondheid nu op nummer 1 staat en dat je moet zorgen dat je weerstand goed blijft. Luister naar de dokter en vooral naar je lichaam. Moeheid hoort er helaas bij. Als ik zelf een slechte periode heb kan ik ook alleen op maandag en dinsdag sporten. Daarna is de energie gewoon op. Ook ik baal daar enorm van, maar het is helaas niet anders. Ik wens je in ieder geval een hele fijne jaarwisseling en die eerste week van januari, die kom je heus wel door. De mannen van Serious Request konden het ook (en vielen kilo's af). Tot volgend jaar en heel veel sterkte!!!!!!!!!

   
 • 18-11-2012
   5,5
   

  Ik heb de hele week hard gelopen, en de stage periode zit er weer op. Ik red het niet om elke dag hard te lopen in een school week. Dus mijn voornemen is 2 week per week hardlopen, op zondag naar de sportschool en natuurlijk iedere dag naar school fietsen. Dat is denk ik een heel haalbaar doel.

  Gisteren heb ik een dagje gezondigd, ik heb gelezen dat dat je verbranding opgang houdt. Maar toen ik vanmorgen op de weegschaal stond was die 900 gram die ik afgevallen was er weer aangekomen. Ik baal er ontzettend van. Ook vind ik het raar dat ik na 1 dag zondigen zoveel aan kom. Dat kan toch niet kloppen??

  Ondanks de tegenslag ben ik vandaag weer naar de sportschool geweest. Ik heb meer als 550 calorieën verbrand en vanmiddag nog een stuk gewandeld. Dat was fijn, maar toch baal ik zo erg!!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje geeft Jadzia een steuntje in de rug
  • anja 1 december 2012 - 7:54:

   Hallo Jadzia, hoe gaat het ermee? Zie geen dagboek berichtjes meer van je.

  • Dorien 22 november 2012 - 20:31:

   Hoe vol Jadzia, je bent een vrouw en wij vrouwen schommelen nou eenmaal. Van sporten krijg je zwaardere spieren dus het kan ook daardoor komen. Hou vol!! Bedankt voor je lieve woorden.
   Groetjes Dorien

  • Marcoach 19 november 2012 - 10:23:

   Hoi Jadzia,

   dat je baalt begrijp ik helemaal. Toch is dat niet nodig. Die kilo die eraan komt na een dagje zondigen zijn normaal. Die zijn er één of twee dagen daarna ook weer af. Wil je echt even meters maken, dan moet je het niet zondigen even een maandje doortrekken... Je kunt je verbranding beter op gang houden door 5 keer per dag te eten. 3 normale maaltijden en twee tussendoortjes in de vorm van een eierkoek, stukje perperkoek, een appel etc... Dan eet je ongeveer elke 3 uur en dat houdt je verbranding optimaal!

   Het voornemen dat je nu hebt om te sporten/bewegen is super. Doe het zo dat je het ook op langere termijn vol kunt houden, dat geeft het meeste resultaat!

   Top en nu lekker de nieuwe week in!

  4 reacties  
 • 15-11-2012
   9,0
   

  Ik heb elke dag braaf hard gelopen. Niet een te lang stuk, maar een rondje door het park. Elke dag iets langer. Ik bouw het op maar dan in kleine stapjes. Mijn stage is ontzettend zwaar. 1 1/2 uur werken, dan eten en dan weer 6 1/2 uur werken. En alleen maar staan. Aan het eind van de dag branden me voeten verschrikkelijk. Ik ben erg blij als de stage weer afgelopen is. Maar ik heb er wel een bijbaantje aan over gehouden. Het eten gaat goed. Mn eetbuien stoppen nu na 2 á 3 pepernoten. Calorieentellen doe ik niet meer, dan krijg ik de neiging om zo min mogelijk te eten. En dat is natuurlijk niet vol te houden. En wat ook niet onbelangrijk is... Er is 800 gram van af. Veel is het natuurlijk niet, maar ik ben op de goede weg.
  Zaterdag heb ik een proefles kunstschaatsen. Dat vindt ik al heel lang leuk, en nu eindelijk een les. Ik heb er ontzettend zin in.

  Nog even een vraagje aan marcoach:
  In een vorig bericht zei je zo'n 35 á 45 minuten lopen. Mag ik het lopen ook meetellen of allee...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien en anja geven Jadzia een beloning
  • Dorien 16 november 2012 - 11:16:

   Hoi Jadzia, goed bezig zeg. Bijna een kilo. Blijf volhouden en wat je voeten betreft, die wennen aan het staan. Fijn weekend

  • Marcoach 15 november 2012 - 14:00:

   Nog een leuke tip Jadzia. Elke keer als je een halve kilo bent afgevallen koop je een pakje boter van 500 gram (of 2 van 250gr) en leg deze op een plek waar je vaak komt. De stapel die zich ontwikkelt is een afspiegeling van wat je bent afgevallen...het visueel maken hiervan is absoluut een stimulans. P.s. het mag ook een ander product zijn dan boter hoor...het voordeel van boter is dat het voornamelijk vet is en dat is ook hetgeen je verliest bij afvallen!

   Is erg leuk en absoluut een stimulans!!!

  • Attje 15 november 2012 - 12:26:

   Je mag trots zijn op jezelf. Elke dag sporten......ik doe het je niet na. En dan 800 gram in 4 dagen eraf: het lijkt in jouw ogen misschien niet veel, maar zou je dit een maand lang lukken dan is dat 6 kg. En daar willen heel wat meiden wel een moord voor doen! Ga zo door, je bent een kanjer!!!

  4 reacties  
 • 11-11-2012
   6,5
   

  Ik ben gister gaan hardlopen, dat ging wel aardig. Daarna ben ik naar de film geweest en heb de grote bak popcorn weten te weer staan die naast me stond. Daar ben ik blij mee. Ik voel me ontzettend dik. Vanochtend ben ik naar de sportschool geweest, ik heb in totaal 530 calorien verbrand. Het is me opgevallen dat ik op de loopband veel langer kan hardlopen als buiten. Waarschijnlijk omdat ik buiten geen constant tempo heb. Heeft iemand daar tips voor? Toen ik vanochtend op de weegschaal ging staan was er 100 gram af. Doe ik daar voor zo mijn best?

  Aankomende week heb ik een stage week, ik ga als kok mee helpen en daar heb ik ontzettend veel zin in. Ik hoef tijdens de stage niet bang te zijn voor een eetbui want die heb ik alleen wanneer ik alleen ben. IK hoef pas om 14 uur te beginnen met werken, dat heeft zo zijn voor en nadelen. Het voordeel is dat ik 's ochtend voldoende tijd heb om te gaan hardlopen (wat ik ook de hele week wil doen) maar het nadeel is dat ik een grote tijd all...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje geeft Jadzia een beloning
  • Heleen 12 november 2012 - 15:39:

   Het is ook niet makkelijk. Als het dat wel was, wogen we allemaal 60 kilo en bestond deze site niet. (misschien weeg jij wel 60 kilo en voel jij je enorm terwijl ik er een moord voor zou doen. Beauty is in the eye of the beholder :-)) Maar laat je niet gek maken door je eigen pessimisme. Zoek hulpmiddelen om de dag door te komen. Begin een trots-lijst: "Ik ben trots op..... "en dan elke dag iets invullen. Zet vier kleine haalbare doelen op een papier en beloon jezelf als je er een haalt. Realiseer je dat je niet alleen bent in de strijd. Sterkte, girl. You can do it!.

  • Marcoach 12 november 2012 - 10:18:

   Succes deze week! Go for it!

  • Arianne 12 november 2012 - 9:01:

   Ik ben ook trots op je! Als ik je dagboek zo lees neem je echt goede stappen! En dat er 100 gram af is is hartstikke goed want het komt er iig niet bij :)

  6 reacties  
 • 6-11-2012
   7,0
   

  Mmm.. geen perfecte dagen gehad, maar het kan zeker slechter!
  Het goede nieuws is dat ik geen echte eetbui heb gehad, wel bijna of een kleine dan eet ik super snel een paar pepernoten maar dan stop ik weer.
  Ik heb dus iets meer controle, en daar ben ik blij mee.

  Helaas zit ik de laatste tijd niet echt lekker in mijn vel, waarschijnlijk door dat ik dikker ben als ik gewend ben. Maar ook is mijn eigenwaarden een beetje aangetast. Waardoor dat gekomen is weet ik helaas niet. Ik zou zo graag weer gelukkig zijn, weer trots op mezelf en wat vrolijker. Ik ben een pessimist maar de laatste tijd is bijna niets meer leuk.

  Ik moet er natuurlijk zelf voor zorgen dat ik weer blij ben met mijn leven. Ik wil me wat meer gaan focussen op de leuke dingen. Misschien is het een goed idee op elke ochtend een motivatie voor die dag op te schrijven en wanneer ik pessimistisch word daar aan te denken. Morgen maar eens uittesten of dat een goed idee is.

  Kom op jads, volhouden!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Inge geeft Jadzia een beloning
  • anja 7 november 2012 - 21:59:

   Misschien helpen kleine belonings briefjes. In mijn auto heb ik een kleine post-it met de mededeling "goed gedaan meid" in mijn portemonee zit een briefje met goede redenen waarom ik wat wil afvallen, dat lees ik 3x per dag. En iedere avond schrijf ik voor mezelf 5 leuke of goede ervaringen van de dag op. Het is tenslotte veel leuker om goede gedachten te hebben dan al die negatieve dingen die je vaak denkt.
   Veel succes gewenst.

  • Marcoach 7 november 2012 - 15:56:

   Een heel goed idee om een motivatie te schrijven elke dag. Dat legt wel weer een extra druk op je om dit elke dag te doen. Je kan er ook voor kiezen om de 5 belangrijkste redenen op te schrijven waarom je wilt afvallen. Print deze uit en hang ze op 5 verschillende plekken in huis waar je regelmatig komt. Op deze manier wordt je er continu mee geconfronteerd en maakt je geest deze redenen zichzelf eigen. Het zal je helpen om sterker in je schoenen te staan en een positief zelfbeeld te krijgen.

   Kleine stapjes is het sleutelwoord. Lukt het een keer niet onthoud dan: Mislukking bestaat niet, alleen feedback! Dus je krijgt als het een keer niet lukt de feedback dat het NOG niet gemakkelijk is. Hou vol en het wordt steeds gemakkelijker!

   Succes meid! You can do it!!

  • Attje 7 november 2012 - 7:50:

   Wat goed van je dat je niet hebt toegegeven toen je een eetbui voelde opkomen. Daar kan je echt trots op zijn!. Dat je na een paar pepernoten weet te stoppen, gewoon super. Ik haal ze niet in huis want als ik eenmaal begin weet ik geen maat meer te houden, zo lekker vind ik ze.
   Ik vind het een heel goed idee van jou om 's morgens een motivatie voor de dag op te schrijven. Hang het op de koelkast; dan kijk je er automatisch naar als je er wat uit pakt. Ben benieuwd of het werkt. Kom op meid, je kan het!!

   
 • 1-11-2012
   1,0
   

  Ik heb veel moeite met het juiste balans vinden. Wanneer ik begin met lijnen raak ik fanatiek en wil ik niet meer als 800 calorien per dag eten. Doordat ik dan weet dat ik weinig calorien binnen krijg, heb ik het gevoel dat ik mezelf te kort doe. Wanneer ik dan iets ga eten ontstaat er een eetbui.
  Het is dus alles of niets, en ik kan het balans maar niet vinden.
  Dinsdag heb ik een work out gedaan. Die wil ik morgen weer doen.
  De kilos komen er maar aan dus het wordt echt tijd dat ik het juiste balans vind waardoor een dieet iets minder zwaar wordt.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Jadzia 6 november 2012 - 20:09:

   Hoi Inge,

   Daar heb je absoluut gelijk in. Ik leg met veel dingen de lat hoog en wanneer ik dat dan niet haal is dat niet goed voor mijn eigenwaarden. Ik heb altijd al de wil gehad om in dingen heel goed te zijn. Maar dat kan natuurlijk niet altijd.
   Het is misschien een goed idee om wat optimistischer te zijn, een klein stapje in de goede richting. Bedankt voor je reactie

  • Inge 6 november 2012 - 19:14:

   Hey Jadzia,

   Wat leuk dat je mij een beloning hebt gegeven!
   Wat maakt dat jij zo fanatiek bent als je ergens aan begint? Het kan ook een goede eigenschap zijn, maar in dit geval niet dus. Leg je altijd de lat erg hoog voor jezelf? Kleine stapjes tegelijk, dan kom je er ook!

   Succes!

  • Marcoach 1 november 2012 - 22:25:

   Hoi Jadzia,

   wilskracht alleen is niet voldoende om te slagen. Wilskracht blijft alleen overeind als dit een redelijke mentale druk veroorzaakt. Doordat je nu de druk te hoog legt voor jezelf bestaat de kans dat je het niet volhoudt. De kracht ligt in het vinden van een balans tussen een gematigd eetpatroon dat je ook nog eens goed kunt volhouden. Probeer het eens met 1500 calorieën per dag. Wanneer je daarbij sport val je echt wel af. Het gaat dan langzamer waardoor je lichaam ook de kans heeft om te herstellen.

   Je zal merken dat je dit veel makkelijker volhoudt. Steeds als je het weer goed gedaan hebt geeft je je lichaam en geest een seintje dat je de afspraken die je met jezelf maakt ook nakomt. Dat geeft een gevoel van succes. Elke keer als je succes ervaart wordt je sterker! Daarentegen werkt het ook andersom. Iedere keer als het niet lukt krijg je het gevoel van: Zie je wel, ik kan het niet, ik ben het niet waard.

   Dit is het moment om af te rekenen met oude overtuigingen. Ga voor de successen, leg de lat niet te hoog en maak een start met trots op jezelf zijn.

   Liefde, jij bent het waard!!!

   
 • 28-10-2012
   7,0
   

  Over het algemeen ben ik best zelfverzekerd, maar als het op sporten aan komt... ik heb faalangst met sporten, op groepssporten heb ik nooit gezeten en wanneer ik gym lessen heb denk ik altijd dat het er raar uit ziet wanneer ik naar de bal toe ren.
  ook naar de sportschool gaan of gaan joggen vind ik altijd heel eng. hoe dat precies komt weet ik niet.
  vandaag heb ik een korte maar intensive work out thuis gedaan. ik hoop dat ik minder last krijg van mijn faalangst als ik weet dat ik het kan en het wat vaker doe.

  misschien een tip:
  wanneer je in de appstore 'dagelijkse training' intypt verschijnen er meerdere gratis apps met een gekleurd icoontje, buik, benen, armen, cardio, billen en eentje van alles wat.

  ik wil door gaan met deze workouts. ten eerste is sporten natuurlijk hartstikke goed en ten tweede wil ik mijn angst over winnen.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien en Attje geven Jadzia een steuntje in de rug
  • Heleen 1 november 2012 - 17:32:

   Goeie tip van die apps. Bedankt!

  • Patricia 30 oktober 2012 - 8:11:

   Bedankt voor je berichtje! Ik hoop dat je je angst zult overwinnen met sporten. Naar mijn idee kan het te maken hebben met je zelfbeeld. Misschien kun je een keer een collage maken met jou naam of foto in het midden, en daaromheen allerlei knipsels of dingen die jij leuk vindt, bij jou passen, wie jij bent!! En door het te doen zal je de angst overwinnen en controle los kunnen laten. Succes en blijf vertrouwen houden!

  • Marcoach 29 oktober 2012 - 14:15:

   Hoi Jadzia,

   het is al heel knap dat je toe durft te geven dat je faalangst hebt. De enige manier om over je angsten heen te komen is ze aan te vallen. Iedereen heeft een eigen manier van lopen, een goede of mindere hand-oog coördinatie en heeft meer of minder talent om te sporten. Je schamen of faalangst hebben is dus niet nodig.

   Denk als je gaat sporten aan iets dat je heel goed kan. Ga helemaal in het beeld, het gevoel en de gedachten zitten dieje daarbij hebt. Hou dat gevoel, die gedachten en die emotie vast, stap uit het beeld en stap dan je workout/gym in. Je zal merken dat het heel anders aanvoelt!

   Lichaam en geest zijn één is mijn overtuiging! Hoe vaker je sport des te fitter je wordt en des te beter je je geestelijke uitdagingen aankunt!

   Je mag nu al trots op jezelf zijn dat je je zo inzet! Jij komt er zeker als je zo doorgaat... Succes ermee!!

   Groetjes Marcoach

  6 reacties  
 • 23-10-2012
   4,5
   

  Sinds de eetbui ben ik het weer helemaal kwijt. Ik ben niet gemotiveerd en het lukt me niet om de knop om te zetten. Elke dag begin ik weer met moet 'vandaag gaat het me lukken' maar omdat ik niet de knop om hen gezet mislukt dat. Maar omdat ik het wil blijven proberen en die knop om wil krijgen ga ik het morgen gewoon weer proberen. Wanneer de knop eenmaal om is gaat het lijnen me vrij goed af. Maar die moet eerst maar eens om.

  Ik baal hier ontzettend van, ik was zo goed op weg. Ik weet dat ik het kan dus nog een poging.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Arianne en Attje geven Jadzia een steuntje in de rug
  • anja 25 oktober 2012 - 7:49:

   Het komt wel goed, laat het een beetje los al die gedachten met "het moet" maken het alleen maar moeilijker. Je bent hartstikke goed bezig en het is logisch dat het af en toe wat minder goed gaat. Misschien helpt het als je zulke gedachten hebt om een stuk te gaan fietsen of wandelen, dan ben je er eventjes uit en kan je hoofd leegwaaien en je voelt je trots op jezelf als je dat gedaan hebt.
   Zet hem op.

  • Marcoach 24 oktober 2012 - 15:28:

   Hoi Jadzia. Wat knap dat je zo goed bezig bent. Weet je? Mislukking bestaat niet, alleen feedback. Doordat je nu weet dat je baalt van die eetbui, heb je de feedback gekregen dat je het echt anders wilt dan voorheen. Je zit op de juiste weg en natuurlijk val je af en toe terug in je gewoonten. Het feit dat je er nu van baalt is alleen maar goed. Je bent je bewust van het feit dat je dit niet meer wilt. Ik vind het helemaal super dat je dit doet.

   Hou vol en voel het niet als moeten, maar als willen. Jij wil dit en als je dat maar vaak genoeg aan jezelf laat zien dan wordt het vanzelf een "eerste natuur".

   Gogogogogo girl....

   
 • 16-10-2012
   6,0
   

  Het lijnen en de eetbuien gingen super goed, tot gister. Mijn nichtje kwam logeren en die wou graag koekjes en cakes maken. Ik bak zelf ontzettend graag en heb er echt een passie voor. Maar naast dat ik het graag doe heb ik er ook een hekel aan want de kans op een eetbui is zo groot! Gister heb ik dus een eetbui gehad en daar baal ik ontzettend van. Want het ging net zo goed.

  Gelukkig neemt ze de cakes en koekjes mee naar huis en ga ik er weer voor vandaag. Ik ga niet stoppen door een eetbui. Hopelijk leer ik hoe ik in zo'n moeilijke situatie mezelf kan beheerse. Laat ik de dag goed beginnen door een stukje te gaan hardlopen.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje geeft Jadzia een steuntje in de rug
  • Heleen 1 november 2012 - 17:24:

   Weet je hoe ik een paar jaar geleden gestopt ben met roken? Door het boek van Alan Carr. Dat werkte voor mij A: omdat ik inzicht kreeg in mijn verslavingsgedrag en B: omdat ik leerder dat wanneer je even een terugval had, je niet meteen je hele poging als mislukt hoeft te zien. Elke dag is weer een nieuw begin. Val je een keer van de wagen, klim je er de volgende dag weer op. Ik hoop dat je hebt genoten van je baksels!

  • Jadzia 16 oktober 2012 - 13:00:

   Ja ik ben blij dat de verleiding weg is. Wat goed dat je maat kan houden met de dropjes! Zelf heb ik daar behoorlijk wat moeite mee. Maar een nieuwe dag nieuwe kansen.

  • Attje 16 oktober 2012 - 12:56:

   Jouw nichtje doet het beste wat ze kan doen in zo'n situatie. Je hebt (hopelijk) genoten gister van het bakken en eten en nu kan je ook niet meer in de verleiding komen om de rest ook op te eten. ik begin helaas zelf ook weer een beetje te snoepen, maar wel verstandig. Ongezouten noten zijn heerlijk en zitten vol goede vetten, dus dat mag gelukkig. Ook heb ik voor mezelf een zak drop gekocht, maar wel van een soort waar je maar enkele per keer van kunt nemen. Van mezelf mag ik één keer per dag 5 dropjes.

   
 • 11-10-2012
   8,0
   

  Gister ben ik begonnen met het werken aan mijn doel. Om een eetbui te voorkomen heb ik het mezelf de eerste dag makkelijk gemaakt. Ik ben in totaal maar een half uurtje alleen thuis geweest, maar die tijd dat ik op de proef ben gesteld is goed gegaan. Dag 1 Geen eetbui, een keurig aan de lijn.

  Vandaag vond ik het best spannend om naar de keuken te gaan en te ontbijten. Ik was uren alleen thuis en had weinig te doen. Ik probeer de keuken zo veel mogelijk te vermijden. Dag 2 ook geen eetbui en keurig aan de lijn.

  Ik realiseer me dat ik maar twee dagen waren en ik nog een lange weg te gaan heb. Maar uit deze dagen is gebleken dat ik het kan!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Arianne en Attje geven Jadzia een beloning
  • Arianne 15 oktober 2012 - 11:21:

   Super goed zeg!

   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Amalia
 • Gerti
 • Emma
 • esther
 • Anita
 • Anneke
 • Dymph
 • Louise
 • Willemijn
 • Miriam
 • Matty
 • richelle
 • Jacqueline
 • Joyce
 • Jeanette
 • Petra
 • aniek
 • Leo
 • corry
 • Petra
 • Liesbeth
 • Daniella
 • Francien
 • Fransw
 • Renate
 • lia
 • Belinda
 • Gerda
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?