Fietsen verbetert het seksleven

Fietsen verbetert het seksleven

Mensen die met de fiets naar het werk gaan zeggen dat ze gelukkiger en productiever zijn. De werkstress wordt al fietsend afgeschud waardoor men in een goede stemming thuis komt en het seksleven een boost krijgt.

Dit blijkt uit een Brits onderzoek in Daily News 724. Bijna 90% van de 2500 deelnemers aan het onderzoek is van mening dat ze door van het werk naar huis te fietsen, de stress van het werk achter zich kunnen laten en daardoor een beter humeur hebben als ze thuis komen. Ze hebben daardoor meer aandacht voor hun partner, vrienden en familie.
 
Minder stress, gelukkiger en creatiever
Uit het onderzoek bleek dat de overgrote meerderheid van de forenzen gelukkiger zijn op veel gebieden van hun leven sinds ze de auto hebben vervangen voor de fiets. Bijna de helft van de ondervraagden zeggen dat ze makkelijker om kunnen gaan met zware werkdruk. 82% voelt zich minder gestresst, een derde zegt dat de zich creatiever voelen, omdat ze de beste ideeën tijdens het fietsen krijgen en 15% was er zelfs van overtuigd dat hun carrière sneller verloopt dan hun niet fietsende collega’s.
 
Voordelen voor werkgevers
De keuze van een werknemer om wel of niet op de fiets naar het werk te gaan, wordt slechts deels door kenmerken als kosten, weer en reisafstand bepaald. Ook individuele overwegingen en de sociale omgeving hebben invloed. Attitude van de werkgever en verwachtingen van collega’s spelen eveneens een rol. De kans dat iemand fietst, is groter als er op de werklocatie een fietsenstalling of kleedruimte aanwezig is. Niet alleen vanwege de faciliteit, maar ook vanwege de positieve uitstraling richting de fiets. 
 
Naast bovenstaande voordelen blijkt fietsen ook veel veiliger. De kans op een ongeval met de fiets ligt beduidend lager dan de kans op een ongeluk met de auto. Fietsen is dus aantoonbaar veiliger, goed voor de gezondheid, de carrière en daarnaast goed voor het milieu. Geen excuses meer, stap op de fiets!
 
 

Trefwoorden van dit artikel: fietsen, werkstress, beweging, forenzen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?