Op fietsvakantie

Op fietsvakantie

Kijk je ook zo uit naar de vakantie? Al eens nagedacht om de vakantie op een andere manier invulling te geven? Fietsen tijdens de vakantie, zo combineer je het aangename met het gezonde! Zowel in Nederland als in Europa zijn vele mooie fietsroutes voor ieder niveau. Of je nu een recreatieve fietser bent die meedoet met de Leontien Ladies Ride of een fanatieke wielrenner, er zijn legio mogelijkheden.

Iedere Nederlander kan fietsen, dat is een feit. Ook beschikken we allemaal wel over een (elektrische) fiets. Meestal gebruiken we de fiets voor het woon-werkverkeer of om lekker te ontspannen tijdens een toertocht in het weekend, of natuurlijk tijdens de Leontien Ladies Ride. Dat is heel gezond, want fietsen vermindert stress. Stress is slecht voor de hersenen. Regelmatig actief bewegen helpt je lichaam en geest goed te ontspannen. En waarom zou je dat alleen thuis doen, als het ook op vakantie kan?

Leontien en Michael geven zelf het goede voorbeeld: tijdens het driedaagse fietsevent rondom Zell am See in Oostenrijk op 14, 15 en 16 augustus fietsen zij mee.

Voor het fietsevent zijn verschillende routes uitgezet; zoals een familietoer, die zoals de naam al zegt, geschikt is voor het hele gezin! Maar de professionele wielrenner en mountainbiker worden niet vergeten met uitdagende ritten over onder andere de Grossglockner bergpas. Het leuke van dit fietsevent is dat Leontien en Michael zelf meefietsen! Klik hier voor meer informatie over dit evenement.

Niet alleen Oostenrijk, maar heel Europa voor je open om op de fiets ontdekt te worden: van LF-routes in Nederland tot schitterende routes langs rivieren en door bekende steden. De fietsvakantie is volop in ontwikkeling. Steden als Berlijn, Parijs en Barcelona hebben speciale fietspaden aangelegd. Maar je kunt ook afwijken van de bekende paden. Niet naar het strand aan de Costa Blanca maar heerlijk het achterland verkennen. Nederlandse begeleiders laten je locaties zien waar ook de ‘local’ van op kijkt.

Wellicht de oudste, maar zeker de bekendste route is het Donaufietspad, dat dit jaar haar 30-jarig bestaan viert. Een mooie vlakke route langs de Donau die start in de Duitse stad Passau en eindigt in het Oostenrijkse Wenen. De route is geschikt voor ieder niveau en combineert een heerlijk ontspannen fietsroute met bezoekmogelijkheid aan schitterende romantische steden.

Wil je meer weten over fietsvakanties en mooie bestemmingen? Neem dan hier eens een kijkje.

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, fietsen, vakantie
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik wilde even vertellen, dat mijn man Fred en ik net terug zijn van een geweldige fietsvakantie aan de Bodensee. Wij hebben de Bodensee helemaal rondgefietst. Wij zijn ontzettend trots op onszelf. Wij hebben 300 km. gefietst Fantastisch. Het was prachtig. Als geen ander weten wij, als je door ziekte niet meer kunt doen wat je graag zou willen. Maar als ik op de fiets zit, voel ik mij als de koningin. Wij hebben ook gefietst van Passau naar Wenen en ook van Trier naar Koblenz. En natuurlijk fiets ik met een vriendin en nog 5000 andere vrouwen de Ladiesride in september. Dat wilde ik gewoon even vertellen. Met de hartelijke groeten van Corrie Kievits - Kievits.

Corrie Kievits - Kievits, 18 juni 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?