Het doel van Franke:

10-13 kilo afvallen en daarna dit gewicht vasthouden.

Gestart met mijn doel: 7-1-2010

Mijn doel is eigenlijk heel eenvoudig. Ik heb een voornemen dat heel veel mensen hebben en dat is afvallen en meer bewegen.

Word supporter van  Franke  
 

Dagboek

 • 27-8-2010
   7,0
   

  Na een vervelende periode, overlijden van mijn vader en het ziek zijn van één van de drie kinderen, ben ik in plaats af te vallen, aangekomen.
  Resultaat is bedroevend er moet er ongeveer weer 10 af.

  Afgelopen maandag ben ik weer fanatiek begonnen en het gaat als een speer. Ik ben zeer gemotiveerd en ik zal zeker weer mijn beoogde resultaat behalen.

  A.s. 9 september ga ik naar Fit & Slank in Heeze en ga daar een 8 weken durend programma volgen van sporten en 'lijnen' , Ben benieuwd en ik heb er veel zin in. Stef onze zoon gaat ook meedoen. Fijn dan kunnen we elkaar stimuleren.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Emmy en Nicole geven Franke een steuntje in de rug
   
 • 22-1-2010
   5,0
   

  Vallen en opstaan, maar vooral doorgaan...
  Je hebt al even niet meer van me gehoord maar mijn vader (82) is afgelopen 13 januari overleden. Ik mailde je al eerder dat ik me zorgen om hem maakte. Je zult begrijpen dat mijn hoofd even niet bij afvallen was.

  De begrafenis moest geregeld worden. Mijn vader heeft thuis opgebaard gelegen en ik ben al die dagen 's middags thuis geweest om het bezoek te ontvangen en samen met hen afscheid te nemen van hem én het huis. Mijn moeder is op 3 april 2008 overleden en veel mensen kwamen dus voor het laatst in het huis.

  Mijn vader was op 5 januari opgenomen voor een dotteroperatie aan zijn rechterbeen. Zijn doorbloeding was heel slecht en er moest echt iets aan gebeuren. Hij had heel veel pijn aan zijn voeten en kon bijna niet meer lopen. Aanvankelijk was deze operatie goed gelukt. Hij had geen pijn meer aan zijn benen. Ik blij want door de pijn at hij ook heel slecht en was veel afgevallen. Daags erna vroeg ik weer hoe het met hem ging en daar...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Leontien geeft Franke een steuntje in de rug
  • Leontien 18 juni 2010 - 15:21:

   Hoi Franke, allereerst gecondoleerd met het overlijden van je vader. Wat vreselijk. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat je kop niet naar bewegen, lijnen of andere op dat moment onbelangerijke dingen staat. Hoe gaat het nu met je? Ben je je dagelijks leventje alweer een beetje aan het oppakken? Het klinkt misschien als een cliche, maar sporten is een hele goede remedie tegen alle vormen van stress en verdriet. Je bent dan puur met jezelf bezig en je kunt je hoofd even helemaal leeggooien. Wandelen is daarnaast ook een prima optie, zeker wanneer je dat lekker met een vriendin doet. Beetje bijkletsen en van je af praten. Ik hoop dat ik snel hoor dat het beter met je gaat! Liefs, Leontien

  • Marisca 18 juni 2010 - 15:20:

   Gecondoleerd met het overlijden van je vader. Lijnen is niet altijd makelijk en zeker als er dingen om je heen gebeuren die je leven op dat moment compleet beheersen. Op zulke momenten moet je het lijnen dan ook even helemaal van je afzetten. Het moet geen obsessie worden. Je pakt het nu van zelf weer op, als je het doel waarom je wilt afvallen maar voor ogen houdt. Succes met je het behalen van je doel. Groetjes, Marisca

   
 • 12-1-2010
   7,0
   

  Onze Jan (mijn man) had gisteren heerlijk gekookt. Hij had een stampotje gemaakt van tuinboontjes, tomaten en uien, daarbij een runderfiletlapje. Jeminee... wat heb ik heerlijk gesmuld. Gisterenavond heb ik alleen nog een appel gegeten en een halve liter water gedronken.

  Vanmorgen toch even op de weegschaal gaan staan. Ik was zo nieuwsgierig. Ik weet dat je niet iedere dag op de weegschaal moet gaan staan, maar vanmorgen kon ik het echt niet laten. Ik woog nl 77,8 kg, hiep hiep hoera 1,6 kg eraf, dus ik heb meteen resultaat, na één dagje serieus lijnen! Ik ga weer de goede kant op, op naar de 75 kg. Pffttt... dat doet een mens goed. Daardoor word je meteen gemotiveerd!

  Ik ben de hele dag al best onrustig en dat heeft niets met het lijnen te maken, maar met de gezondheidstoestand van mijn vader. Toen ik gisteren op het bezoekuur was vertelde hij me dat hij dacht dat hij dood zou gaan. Op de vraag waarom hij dat dacht, kreeg ik geen antwoord. Normaal zou ik me 'troosten' met wat l...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Leontien 18 juni 2010 - 15:17:

   Wat een lekkere fijne vent heb jij Franke! Wees er maar zuinig op, want Mike is niet zo’n keukenprins als jouw Jan hoor. Ik wil je droom niet te wreed verstoren, maar 1,6 kilo afvallen in een dag is onmogelijk. Je hebt dan waarschijnlijk veel vocht verloren of had je de dag voordien met volle maag gewogen. Maar goed, al is het maar twee ons; je bent op de goede weg en belangrijker nog: je hebt een gezond eetpatroon gevonden! Goed dat je snoept van paprika en andere groenten. Het is vaak nog lekkerder dan die vette hap, alleen moet je maag en vooral je geest er aan wennen. Even over dat wegen nog. Ga inderdaad niet iedere dag op de schaal staan. Probeer een keer in de drie dagen te wegen, want onthoud; het is geen wedstrijd. Je bent immers een omslag aan het maken naar een gezonde levensstijl, die je hopelijk de rest van je leven volhoudt. Succes ermee en keep me posted!

   
 • 8-1-2010
   6,0
   

  Vanmorgen 8-01-2010 dus op de weegschaal gaan staan. Jeminee een grote schok!! Ik woog 79,4 kg. Nu ben ik helemaal gemotiveerd om af te vallen! Bijna 80 kilo, grrr...... en dat is wat ik echt niet wil!!! Ik wil weer terug naar rond de 73 kg, dus bijna 7 kg te gaan.

  Vandaag zeer serieus begonnen: Ontbijt: Eén snee volkoren brood, met halvarine en beetje filet Americain Beker magere yoghurt met een beetje Natrena zoetstof. Tussendoortje: Eén sinaasappel Lunch: Eén snee volkoren brood, met halvarine en plakje Milner 30+ kaas met mosterdzaad. Eén cracker met halvarine en beetje halvajam. Beker karnemelk. Tussendoortje: 250 cc eigen gemaakte groentesoep, waarvan het vet vanmorgen afgeschept is, en dus zeer mager is. Verder drie koppen koffie op en 1 liter water.

  Wat ik vanavond te eten krijg weet ik nog niet. Mijn man heeft, zoals hij net aan de telefoon gezegd, heeft iets lekkers gemaakt. Ben benieuwd en ik houd je natuurlijk op de hoogte. Groetjes en tot het volgende blog. Franke

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 7-1-2010
   6,0
   

  Ik ben altijd al 'mollig' geweest. Ik dacht als kind zelfs dat ik het sterrenbeeld 'weegschaal' had, omdat ik te zwaar was, helemaal niet wetende dat dit met je geboortedatum te maken heeft. Ik houd heel erg van koken en heb heel veel kookboeken in huis. Koken is echt een hobby van me.

  In voorjaar 2007 hoorde ik van de sonjabakkerhype en tevens dat haar recepten zo lekker zouden zijn. Dat was dus de oplossing! Lekker eten én afvallen, wat wil je nog meer? Ik kocht een boek van Sonja Bakker. Lekker gemakkelijk. Ik hoefde zelf niet na te denken, zij had alles al voor me uitgedacht. Ik begon in mei 2007 met een gewicht van 109kg maar na teruggekomen te zijn van een vakantie in Turkije, heb ik de draad niet meer opgepakt.

  Op 7 februari 2008 ben ik weer én heel serieus begonnen met 'sonjabakkeren'. Ik woog toen 105,4 kg en bij een lengte van 1.70 meter was dat veel te veel. Er moest echt iets gaan gebeuren! Ruim 15 maanden later, 8 mei 2009, woog ik 71,4 kg. Ik ben toen zelfs bij Pau...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Leontien 18 juni 2010 - 15:00:

   Hoi Franke, Allereerst: wat goed dat je bent begonnen met sporten en bewegen. Ik merk aan jouw blog dat je heel goed weet wat ervoor nodig is om helemaal in balans te komen. Het feit dat je weegschaal bent, is dan toch te merken, haha. Wat ook geweldig is, is dat je meer dan 35 kilo bent afgevallen. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat is en dan fietste ik er nog bij en had ik in die tijd nog geen gezinnetje om voor te zorgen. Petje af hoor! Weet je wat het is Franke, alles draait om balans. Dat is mijn toverwoord. Zoals je zelf al zegt, voel je jezelf goed bij het Sonja Bakker dieet. Blijf dat dan ook lekker doen. Het is gevarieerd en daarnaast nog erg gezond. Het feit dat je een beetje schommelt in je gewicht, is helemaal niet zo erg. Je hebt zelf al goed in de gaten dat je nooit meer ‘zo dik wilt worden’, toch? Over het sporten; het blijft een kwestie van prioriteiten stellen. Dit lijkt heel hard, maar het is de waarheid. Een half uurtje per dag is al voldoende om het lichaam gezond te houden. Wanneer hebben we niet 30 minuten over? Wanneer de motivatie iets minder wordt (meestal omdat we het druk hebben of er, zoals in jouw geval niet zo’n leuke familieomstandigheden zijn) wil het sporten er nog weleens als eerste bij inschieten. Probeer dit toch te doen, want naast dat het gezond is, zorgt het ook voor ontspanning. Dus ga liever een half uurtje wandelen dan dat je voor de tv gaat zitten.. Wees eerlijk tegen jezelf en geef jezelf ook een schouderklop. Heel veel vrouwen, met minder excuses dan jij, zijn minder met hun fitheid bezig! Het is momenteel inderdaad geen fietsweer, want: veel te glad. Zoek daarom naar een alternatief, want Leontien Ladies Ride is immers nog ver weg. Ga lekker lopen of probeer de sportschool. Er zijn zat alternatieven. Wat jij al goed door hebt, is het belang van het groepsproces. Met vriendinnen is het niet alleen gezelliger om te sporten, maar zul je ook minder snel verzaken. De uitdagingen op Hyves zijn daar een mooi voorbeeld van. Ik hoop dat de donkere wolken boven je privéleven snel zullen verdwijnen en ik ben trots op je gezondheidsfilosofie. Blijven bloggen hè?! Liefs, Leontien

   

Andere deelnemers

 • Petra
 • Joke
 • Joyce
 • Anna88
 • Mari51
 • colinda
 • Miriam
 • Attje
 • Jenny
 • Iole
 • P
 • patricia
 • Rose
 • Petra
 • Pernilla
 • saskia
 • Sandra
 • jacqueline
 • Annelies
 • Gerda
 • Diana
 • monika
 • Madeliefje1
 • Maaike
 • Judith
 • Monica
 • AnneMieke75
 • Iris
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?