Houd je haar mooi in de zomer

Houd je haar mooi in de zomer

Door zon, zee en chloor verandert je haar in de zomer al snel in een bosje stro. Beperk de schade met deze tips.

In de zomer is het verleidelijk om je haarverzorging op een lager pitje te zetten. Terwijl je lokken dan juist wat extra verzorging nodig hebben. Vooral als je veel tijd aan zee doorbrengt. Door zeezout droogt je haar uit en verliest het zijn natuurlijke glans. En door de ultraviolette straling van de zon vergeelt je haar. Hierdoor wordt je haar meer kwetsbaar en sneller beschadigd. Natuurlijk helpt de juiste voeding voor glanzend en gezond haar. Maar in de zomer zul je meer moeten dan alleen gevarieerd eten.

Haartip 1:  Draag een hoed, petje of sjaaltje op de heetste uren van de dag.

Haartip 2: Kleur of permanent je haar niet in de zomer. Wil je je haar per se verven, vraag dan bij de kapper om een mild product. Vertel ook dat je de zon ingaat, zodat de kapper rekening kan houden met het product dat hij gebruikt. Er bestaan namelijk kleuringen die je haar een beschermd laagje geven.

Haartip 3: Gebruik haarproducten met een UV-filter. Deze producten zijn gewoon verkrijgbaar bij de drogist.

Haartip 4:  Spoel je haar na een duik in het zwembad of de zee goed uit en bescherm het daarna weer met een product met UV-filter.

Haartip 5:  Doe één keer per week een herstellend of voedend masker in je haar. Je kunt eenvoudig zelf een haarmasker maken van een half kopje vloeibare honing en drie eetlepels olijfolie. Meng dit samen en breng het beetje bij beetje aan op je haar. Doe een douchemuts over je hoofd en laat het een half uur intrekken. Was het daarna grondig uit.

Haartip 6: Ga voor een wat kortere coupe bij de kapper, zodat alle gespleten haarpunten grondig verwijderd kunnen worden.

Haartip 7: Laat de krultang en de föhn even links liggen. Door het warme weer droogt je haar vanzelf wel. En een paar krullen in je haar weegt niet op tegen de schade die je aanbrengt met de krultang op poreus zomerhaar.  

Trefwoorden van dit artikel: uiterlijk
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?