Top 10 voeding voor gezond glanzend haar

Top 10 voeding voor gezond glanzend haar

Voor gezond haar moet je uit de douche stappen en in de keuken. Want voeding is de basis van een glanzende bos haar.

Als je dun en fijn haar hebt, zul je waarschijnlijk nooit weelderige dikke lokken krijgen. Maar voeding kan wel een merkbaar verschil maken. Voeding vormt namelijk de basis van alle groei van ons haar, huid en nagels. Bij een gezond en gevarieerd voedingspatroon zullen lichaamscellen door je hele lichaam sterker en gezonder worden. Dus ook je haar. Let trouwens op met producten die haargroei of glanzend haar beloven. Een teveel aan bepaalde vitaminen kan weer haaruitval veroorzaken, zoals Vitamine A. Het is beter om via gevarieerde voeding je haar een oppepper te geven. Het ultieme glanzend haar dieet:

Haarbooster 1: Zalm
Als je spreekt van voeding die het uiterlijk een boost geeft, dan behoort zalm tot de top. Deze vis zit vol met omega-3 vetzuren, vitamine B-12 en ijzer. Omega-3 vetzuren zijn nodig ter ondersteuning van een gezonde hoofdhuid. Een tekort ervan kan resulteren in een droge hoofdhuid en dus dof haar. Vegetarisch? Voeg dan 2 eetlepels sesamzaad aan je dagelijkse voeding toe.

Haarbooster 2: Donkergroene groenten
Van spinazie word je niet alleen sterk. Het is een bron van Vitamine A en C, wat je lichaam nodig heeft om talg aan te maken. En talg is de natuurlijke conditioner van je lichaam. Broccoli en snijbiet bevatten ook Vitamine A en C.

Haarbooster 3: Bonen
Bruine en zwarte bonen en linzen (een soort peulvrucht) zijn een belangrijk onderdeel van een gezond haardieet. Ze leveren veel proteïnen die de haargroei bevordert. Ook bevatten ze ijzer, zink en biotine. Een tekort aan biotine (Vitamine H) zou broos haar kunnen veroorzaken.

Haarbooster 4: Noten
Ga lekker nootjes peuzelen, want ze bevorderen dik glanzend haar. De paranoot is één van de beste bronnen van selenium. Een belangrijk element voor een gezonde hoofdhuid. Walnoten bevatten vetzuren die je haar helpen te voeden. Ze zitten ook nog eens vol met zink, net als cashew-, pecannoten en amandelen. Een zinktekort kan tot haaruitval leiden.

Haarbooster 5: Gevogelte
Kip en kalkoen leveren hoge kwaliteit proteïnen. Een onmisbare voedingsstof voor gezond haar. Zonder de juiste proteïnen bestaat er een grote kans op zwak broos haar. Een ernstig tekort aan proteïnen kunnen zelfs leiden tot verlies van haarkleur.

Haarbooster 6: Eieren
Het maakt niet uit of je ze gebakken, gekookt of geroerd consumeert. Eieren zijn één van beste proteïnebommen die je kunt vinden. Ook bevatten ze biotine en Vitamine B-12.

Haarbooster 7: Granen
Meergranenbrood of cornflakes met een hoog percentage volkoren zorgen voor een gezonde dosis zink, ijzer en Vitamine B. Onmisbare voedingsstoffen in het gezonde haardieet.

Haarbooster 8: Oesters
Deze zeevruchten doen niet alleen je liefdesleven opbloeien. Ook je haar wordt er blij van. Waarom? Het zit vol met zink, een krachtige antioxicant. Wanhoop niet als je oesters niet naar binnen krijgt. Je kunt zink behalve uit granen en noten, ook uit rundvlees of lamsvlees halen.

Haarbooster 9: Magere melkproducten
Melk en yoghurt leveren calcium, een belangrijk ingrediënt voor de haargroei. Neem als tussendoortje kleine yoghurtsnackjes mee naar je werk. Voeg voor de ultieme haarsnack nog een lepel sesamzaad en een paar walnoten aan de yoghurt toe.

Haarbooster 10: Wortels
Vitamine A krijg je binnen door op wortels te knagen. Deze vitamine bevordert niet alleen een gezonde hoofdhuid maar ook goed zicht. 

Trefwoorden van dit artikel: uiterlijk, voeding
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

echt super handige tips heb je er nog meer

charlotte, 06 november 2016

Hallo Ik gebruik Dode Zee producten met mineralen Premier werkt super.Ik koop ze gewoon via internet www.magicpremier.nl Groetjes

laura, 31 maart 2013
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?