Haarfouten die veel vrouwen maken

Haarfouten die veel vrouwen maken

Gezond eten en veel bewegen geeft je energie. Maar tevredenheid over je uiterlijk kan je ook een flinke boost geven. Je haar speelt een belangrijke rol in je verschijning. Vermijd deze haarfouten, en je lokken zullen er een stuk gezonder uitzien.

Te vaak wassen
Fris gewassen haar voelt goed aan, maar door te vaak shampoo te gebruiken spoel je gezonde oliën weg, waardoor je haar erg droog wordt. Probeer een gezond evenwicht te zoeken door je shampoo om de dag af te wisselen met een conditioner die volume geeft.

Warm föhnen
Het is niet de hitte die je een gladde coupe geeft, maar de lucht uit je haardroger. Door een te warme stand te kiezen, gaan je lokken kroezelen. Droog daarom je haar liever wat langer, maar op een lagere stand om je haar glanzend te houden.

Nat haar borstelen
Je kunt je haar het beste in vorm brengen wanneer bijna droog is. Het borstelen van vochtig haar is daarom een verspilling van energie en kan nat, in de knoop geraakte lokken doen breken.

Haarlak en stijltang
Als je eerst haarlak op je lokken aanbrengt en er vervolgens met de stijltang over gaat, dan verbrand je jouw haar. Gebruik een beschermende spray voor je met de stijltang aan het werk gaat.

Kleuren
Als je uitgroei wilt bijwerken, is het niet nodig om je de reeds gekleurde haren ook bij te werken. Breng enkel een beetje verf aan op de wortels, zo voorkom je beschadiging van de rest van je haar.

Pony vergeten
Omdat je pony je hele kapsel bepaalt, kun je het niet uitstellen tot je volgende knipbeurt om deze in vorm te houden. De meeste kapsalons knippen je pony gratis of voor een klein prijsje.

TIP - Lees ook Top tien voeding voor gezond glanzend haar

Trefwoorden van dit artikel: uiterlijk, haar, gezond haar
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?