Beautytip: optimale wenkbrouwen

Beautytip: optimale wenkbrouwen

De vorm en kleur van de wenkbrauwen kunnen de gezichtsuitdrukking sterk bepalen. Hoe houd je nu je wenkbrauwen optimaal én passend in vorm?

Ga maar na: iemand met rechte wenkbrauwen kijkt heel anders dan iemand met ronde wenkbrauwen. En te donkere of zware wenkbrauwen maken al gauw wat streng terwijl iemand met lichte wenkbrauwen uitdrukking kan ‘missen’ in het gezicht. 

 

Er zijn meerdere manieren om de wenkbrauwen vorm te geven en te kleuren. Te zware wenkbrauwen kunnen worden geëpileerd  terwijl licht wenkbrauwen kunnen worden versterkt door ze zelf bij te tekenen en –kleuren. Een andere mogelijkheid is de wenkbrauwen te laten verven door de schoonheidsspecialiste. De meest langdurige oplossing is echter het laten aanbrengen van permanente make-up. Hiermee kunnen in de meeste gevallen zowel kleur als vorm worden bepaald. Verwar permanente make-up niet met een tatoeage, want die zit voor eeuwig terwijl permanente make-up doorgaans 3 tot 5 jaar zit. Na deze tijd gaat het vervagen en kun je het opnieuw laten aanbrengen.

 

De meest toegepaste techniek bij permanente make-up is de haartechniek waarbij afzonderlijke haartjes worden bijgezet. Deze techniek geeft het meest natuurlijke effect. Wenkbrauwen zijn zoals gezegd belangrijk voor de gezichtsuitdrukking dus zorg er voor dat je naar een erkend instituut gaat dat GGD-gecontroleerd is en waar bovendien met grote regelmaat – liefst dagelijks – permanente make-up wordt aangebracht.

Trefwoorden van dit artikel: uiterlijk, ogen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Er staat een spelfout in de titel, het moet wenkbrauwen zijn.

Juul, 16 april 2013
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?