Donkere kringen

Donkere kringen

Sommige mensen hebben wallen, andere mensen hebben donkere kringen onder de ogen. In de zomer, als je gezicht lekker bruin is, vallen die kringen niet zo op. Maar met dit sombere winterweer is je gezicht hartstikke wit en kun je door de donkere kringen het gevoel hebben dat je er slecht, zelfs ziek uitziet. Gelukkig is er wat aan te doen!

Belangrijk om te weten is dat wallen dus niet hetzelfde zijn als donkere kringen. Wallen zijn verdikkingen onder de ogen die kunnen bestaan uit vocht of vet, donkere kringen daarentegen zijn grijze, schaduwachtige ringen rond de ogen.

Donkere kringen kunnen worden veroorzaakt door onder meer slaaptekort, gebrek aan bepaalde vitamines, een ongezonde levensstijl en roken. Deze factoren veroorzaken vermoeidheid en/of een slechte doorbloeding waardoor de kringen zichtbaar(der) worden.

Ook de ouder en daardoor vaak dunner wordende huid kan eerder kringen vertonen. Mensen met een bleke huidskleur hebben eveneens – zeker in de winter – snel last van donkere kringen.

Gelukkig zijn er ook een aantal effectieve middelen tegen donkere kringen. Zo zijn er bepaalde producten, bijvoorbeeld oogrollers, die vitamines bevatten die de doorbloeding verbeteren. Maar ook inname van vitamines via voeding is een goede remedie; zorg dus voor een gezond voedingspatroon met voldoende groente, fruit en vochtinname. Stop met roken en zorg bovendien voor voldoende frisse lucht en lichaamsbeweging.

Donkere kringen kunnen tot slot ook veroorzaakt worden door erfelijkheid. Is dit bij jou het geval, bezoek dan een schoonheidsspecialiste. Zij kan u adviseren over behandelingen die de kringen verminderen en over goede camouflagecrèmes.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, ogen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik heb dus wel wallen, verdikkingen onder mijn ogen. Dit heb ik nooit gehad, wat kan ik hier tegen doen?

ria hartjes, 20 januari 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?