6 mooie voetentips

6 mooie voetentips

De zomer lijkt met al die regen mijlenver weg, maar voor je het weet is het ineens zover. En dan wil je graag op je slippertjes buiten lopen. Maar zijn je voeten wel zomerklaar? Zo krijg je mooie voeten!

Een goede voetverzorging is natuurlijk niet alleen in de zomer, maar altijd belangrijk – ze dragen je immers je hele leven. Een paar dingen die je van daarvoor kunt doen:

1. Insmeren

Eelt aan de voeten kan pijnlijk en ontsierend zijn, zeker bij een droge huid. Smeer de voeten dagelijks in met een vettige crème, eventueel aangevuld met babyolie. Regelmatig scrubben met voetbadzout of een voetscrubcrème helpt ook.

2. Vijlen

Vijlen is het beste voor je nagels maar als je liever knipt, knip teennagels dan zoveel mogelijk recht af, om de kans op ingroeien te verkleinen.

3. Zeezout

Om je voeten te verwennen: meng het sap van één citroen met twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels zeezout. Masseer met dit mengsel uw voeten en een zacht, soepele huid en schonen nagels zijn het resultaat.

4. Wassen

Was voordat je naar bed gaat je voeten, droog ze goed af en gebruik een verzorgende crème of olie. Zeker op warme dagen is dit een aanrader: je gaat dan met koele voeten naar bed en wordt wakker met een zacht huidje. Vijl liever niet net na het wassen, de nagels zijn dan te zacht

5. Lakken

Wil je voor een feest, of gewoon omdat je dat mooi vindt, extra mooie teennagels in je open schoenen? Zoek dan een mooie bijpassende nagellak. Lak je nagels eerst met een transparante basislaag en lak daarover de kleur, zo voorkom je dat de kleur in het nagelbed trekt en je nagels op den duur een gelige kleur krijgen.

6. French Pedicure

Je kunt je teennagels ook een French Pedicure (voor de nagels van de vingers heet dit French Manicure) geven: een behandeling waarbij de natuurlijke kleuren van de nagels worden benadrukt. De nagels zelf krijgen een lichtroze nagellak en de nagelranden een witte.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, voeten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hallo ik ik ben John Maessen Roggelseweg 39 A3 in Helden ik heb ook veel last van m'n voeten en wil ook graag mooie voeten hebben kunnen jullie daarvoor zorgen heb graag wat meer invermatie hierover Hartelijk Hiervoor Groetjes John

jwmmaessen, 28 augustus 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?