Stralend witte tanden

Stralend witte tanden

Een stralend witte glimlach, wie wil dat nu niet? Tanden witten is behoorlijk hot op dit moment. 'Witten' ja, want 'bleken' klinkt veel agressiever dan het feitelijk is. Overweeg je je tanden een opfrisbeurt te geven? Dan is het handig dit vast te weten.

De echte tandpastasmiles op tv lijken misschien het hoogst haalbare, maar de kans is groot dat je bij zo'n glimlach zogenaamde facings ziet, in plaats van echte tanden. Dat zijn witte kapjes die over de eigen tand worden geplaatst.

Tanden witten is een heel ander verhaal. Niet elk gebit komt in aanmerking om te witten. Door een intakegesprek bij de schoonheidsspecialiste kun je erachter komen op jouw tanden daar geschikt voor zijn of niet.

In zo’n gesprek is het in ieder geval nodig om vast te stellen wat de oorzaak is van jouw gelige tanden. Komt het door roken, door medicijnen, door slechte mondhygiëne, of zijn er andere oorzaken? Mocht er bijvoorbeeld vastgesteld worden dat er tandproblemen zijn, zoals veel tandsteen, dan moet je eerst naar de tandarts.

Verder moet je er rekening mee houden dat je tanden nooit witter zullen worden dan hun oorspronkelijke kleur. Heb je van jezelf al vrij witte tanden, dan zullen ze dus lichter worden dan bij iemand die van nature gelere tanden heeft.

Besluit je je tanden te laten witten, dan kunnen ze met behulp van de Cold Light Technique de tanden zo’n 6 tot 9 tinten lichter krijgen. Het is een pijnloze behandeling, waarbij de tanden noch het tandvlees geen schade ondervinden.

Na slechts één behandeling is het resultaat al goed. Belangrijk is dat je de eerste 48 uur na de behandeling niet rookt en geen koffie of thee drinkt, of gekleurde spijzen nuttigt.

Het resultaat blijft circa 1 tot 2 jaar behouden, afhankelijk van je leefpatroon. De behandeling is mogelijk bij mensen vanaf 16 jaar (zonder vaste beugel) en kan ook gebruikt worden bij mensen met bruggen en/of kronen.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, tanden, gebit
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wie weet wat zo'n bovenstaande behandeling ongeveer gaat kosten? Grtz Roos

Roos, 16 mei 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?