Wratjes in je hals

Wratjes in je hals

Met het lekkere lenteweer van de afgelopen dagen kun je eindelijk weer truitjes met een mooie diepe hals dragen. Maar wat als je hals en decolleté niet zo mooi zijn, door wratjes in je nek bijvoorbeeld?

Als ze huidkleurig zijn en uitstulpen, worden het steelwratjes of fibromen genoemd. Het zijn wratjes op een soort steeltje, die vrijwel los staan op de huid.

Van deze wratjes kan iedereen, oud of jong, man of vrouw, last krijgen. Fibromen nestelen zich soms in de lies maar vooral het halsgebied waardoor het zeker bij vrouwen die als het zomer wordt hun hals of decolleté willen laten zien, ontsierend is.

Fibromen zijn goed te behandelen met behulp van een apparaat dat de wratjes door middel van warmte verwijdert. Doorgaans is één behandeling voldoende en je houdt er geen littekens aan over, als de behandeling tenminste secuur wordt uitgevoerd.

De behandeling met warmte is een beetje gevoelig maar levert heel mooie resultaten op. Je kunt weer moeiteloos een blouse of top met een wijde, open hals aan.

Wat je wel moet weten is dat het weghalen van steelwratjes geen garantie is dat ze niet meer terug komen, ze kunnen op elk moment weer spontaan ontstaan.

Belangrijk tenslotte is dat je niet zelf aan het wratje gaat zitten; knip of trek het er niet af. Het kan erg gaan bloeden. Laat het vakkundig verwijderen door de schoonheidsspecialiste.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, huid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

De huisarts kan deze wratjes ook verwijderen!

Yvonne, 04 juni 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?