Ruwe bovenarmen

Ruwe bovenarmen

Is het weer er eindelijk naar om mouwloze shirtjes en topjes aan te trekken, worden je bovenarmen ontsierd door een ruwe huid en kleine pukkeltjes. Veel vrouwen hebben daar last van. Bodylotion smeren helpt niet, maar wat dan wel?

Ruwe bovenarmen met pukkeltjes heeft zelfs een officiële naam: Keratosis pilaris. Het is een onschuldige huidaandoening waarbij de huid ter plaatse van de haarzakjes iets dikker en soms wat rood wordt zodat zich een zekere ruwheid ontwikkelt die een beetje aan kippenvel doet denken. Heel vaak manifesteert zich dit op de achterzijde van de bovenarmen.

Het komt bij veel mensen in meer of mindere mate voor en als er geen lichamelijke klachten zijn, is behandeling in principe niet nodig.

Esthetisch gezien kunnen er natuurlijk ook klachten zijn en dan is het goed om te weten dat de schoonheidsspecialiste een behandeling heeft die de huid kan verzachten: microdermabrasie.

Bij microdermabrasie wordt met behulp van steriele microkristalletjes de huid glad gefreesd en dood huidmateriaal verwijderd. Doorgaans is één behandelsessie per week, 3 tot 4 weken in totaal, voldoende.

Let op: het is essentieel om de huid tijdens en na de behandeling heel goed te verzorgen met een speciale crème. Gebruik overdag een hydraterende crème en ’s nachts een rijker, voller smeersel. Zorg dat ze allebei specifiek voor het lichaam zijn.

Het is tevens belangrijk om tijdens en na de behandeling de zon te vermijden, smeer met een hoge spf (50+) en/of draag kleding met een mouwtje. Microdermabrasie kan ook worden toegepast bij ruwe knieën of ellebogen.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, huid, armen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?