Hou de zomer vast

Hou de zomer vast

Ben je ook zo lekker op vakantie geweest? En baal je ervan dat het gewone leven weer begint? Hou je lekkere vakantiegevoel dan zo lang mogelijk vast – en dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Met een paar kleine trucjes kun je nog weken in vakantiesferen blijven.

Vakantiegewoontes

Het leven is zo simpel als je op vakantie bent: buiten eten, een boekje lezen op het terras. Dat kan thuis natuurlijk ook! Mits het een beetje lekker weer is, kun je prima buiten ontbijten 's ochtends. Ga in je lunchpauze even wandelen en snuif de buitenlucht diep op. 's Avonds voor de televisie ploffen kan in de winter wel weer. Zo lang het nog een beetje zomers is, kun je uitgebreid gaan eten met je gezin en een mooi boek lezen in plaats van de tv aanzetten. Maak ijsblokjes en doe die in je drankje. Dat tinkelt zo lekker zomers als je drinkt. Gebruik het parfum dat je op vakantie droeg en laat de echt zakelijke kleding nog even in de kast. Dat leuke zomerrokje kun je best een paar keer dragen naar je werk. In plaats van slippertjes trek je er nette hakken onder aan, dan zie je er keurig uit.

Zomervoeten

Wat is er nou meer zomers dan blote voeten – zeker als ze een beetje bruin zijn geworden op vakantie? Die mooie voeten mag je best nog een tijdje laten zien. Zorg er wel voor dat je nagels netjes gelakt zijn en verwen je voeten af en toe met een voetenbadje. Gebruik een voetvijl als het nodig is. Ook onder een lange broek zijn mooie sandalen of slippers prachtig. Zo, op je blote voeten, hou je het zomergevoel vast. Sokken trek je pas weer aan als het echt koud wordt.

Zomerse glow

De meeste mensen zien er zo lekker bruin en ontspannen uit na een vakantie. Eigenlijk zou je dat wel eeuwig vast willen houden. Maar helaas, een kleurtje verdwijnt zo weer. Tenzij je er wat aan doet om 'm te houden, natuurlijk. Je hebt langer plezier van je bruine huid als je hem regelmatig insmeert met bodylotion. Word je van nature niet erg bruin of heb je weinig zon gezien deze zomer, dan kun je met een zelfbruiner heel makkelijk een lekkere kleur op je gezicht toveren. Probeer in het weekend of tijdens je lunchwandelingetje ook een paar zonnestralen te vangen: een al zomerse huid verkleurt veel sneller dan een winterhuidje. Voor je het weet heb je die heerlijke vakantiekleur terug.

De foto's

Heb je veel foto's geschoten tijdens de vakantie? Laat ze dan niet op je toestel of in je computer staan. Laat ze ontwikkelen of maak een mooi digitaal fotoboek. Zo kun je lekker nagenieten en heb je ook snel je leuke herinneringen bij de hand. Voor je het weet is het winter en doe je niks meer met die foto's, terwijl het juist zo leuk is om ze te ordenen en er een mooi geheel van te maken.

Kapsel

Na de vakantie kan je haar droog en dor zijn van chloorwater of de zeelucht. Dat is eigenlijk helemaal niet zomers. Ga lekker naar de kapper. Die zorgt voor een fris kapsel. Je kunt ook wat highlights laten zetten, zodat het net lijkt?

Weer aan het werk

Als je weer aan het werk moet, begin dan rustig aan. Schrik niet van je ontplofte mailbox. De meeste mails doen niet eens meer ter zake, omdat jij lekker in de zon lag toen ze verstuurd werden. Scan er snel doorheen en pluk er alleen de belangrijkste mails uit. De rest kan best een dag wachten. Klets bij met je collega's. Want hoe beter de sfeer, hoe lekkerder jij weer aan het werk gaat.

Plan een nieuwe vakantie

Heb je na een paar dagen meteen alweer de balen van je werk? Plan een nieuwe vakantie. Dan heb je iets om naar uit te kijken en dat maakt alles een stuk dragelijker. Je hoeft natuurlijk niet meteen een wereldreis te boeken; een weekendje weg in Nederland kan net zo leuk en ontspannend zijn. 

Foto: Shreyans Bhansali

Bron: Santé

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, beauty en uiterlijk, zomer
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?