Mooi op de foto

Mooi op de foto

Heb jij ook altijd het gevoel dat je staat te grijnzen als een malloot als je op de foto moet, tijdens een bruiloft bijvoorbeeld? Je bent niet de enige. Veel vrouwen oefenen hun 'fotogezicht' voor de spiegel, of kijken in welke positie hun figuur het beste uitkomt. Uiteindelijk blijkt de foto vaak toch niet zo geslaagd als je hoopte... Daarom vijf tips om mooi op de foto te staan.

1. Draai een beetje

Verdorie, heb je nog zo je buik ingehouden, lijk te toch dik op de foto. Hoe voorkom je dat? Heel makkelijk eigenlijk: draai je bovenlichaam een beetje, zodat je schuin op de foto staat. Dan lijk je dunner. Je kunt ook je hand op je heup leggen en je schouders een beetje laten hangen. Dan lijk je langer en leg je het accent op je taille.

2. Kin omhoog

Op Facebook zie je de laatste tijd allemaal van die foto's van vrouwen en meisjes met een 'duckface'. Met getuite lipjes kijken ze een beetje schuin omhoog naar de camera. Voor een mooie foto van jezelf is dat geen goed idee. Je kin omhoog is vaak veel flatterender. Daarmee verberg je namelijk je wallen. Het licht valt dan namelijk ook op de kringen onder je oog, waardoor ze minder donker lijken. Ben je bang voor een onderkin op de foto, duw dan niet alleen je kin omhoog, maar ook je hoofd een beetje naar voren. Daarmee trek je de huid mooi strak.

3. Mooie kant

Kijk nooit recht in de camera. Iedereen heeft een mooie en een minder mooie kant; geen enkel gezicht symmetrisch is symmetrisch. Bepaal in de spiegel welk deel van je gezicht er beter uitziet en draai dat naar de camera. Kijk voor een extra frisse blik iets boven de lens zodat je ogen groter lijken en trek je wenkbrauwen een heel klein beetje op.

4. Glimlach spontaan

Haha, spontaan glimlachen voor een foto. Goede grap. Dat lukt bijna niemand, zeker als de fotosessie lang duurt. Voor je het weet sta je met kramp in je kaken voor de fotograaf. Wacht daarom met glimlachen als je nog even moet wachten tot het daadwerkelijke afknippen. Glimlach niet te breed, want dan zie je vaak tandvlees. Probeer te lachen op het moment dat de flits komt, want dan ziet het er het mooist en natuurlijkst uit. Doe je tong tegen je gehemelte. En vergeet vooral niet dat je ogen ook moeten lachen, dus denk aan iets grappigs als de fotograaf afknipt. Kijk desnoods naar zijn gekke haar of malle schoenen. De fotograaf een beetje uitlachen mag best – alles voor een mooie foto, immers!

5. Poeder je gezicht

Heb je overal aan gedacht, aan je houding en de spontane glimlach, blijk je met een enorm glimhoofd op de foto te staan. Ook al zo irritant! Gebruik daarom geen highlighter als je weet dat er foto's gemaakt worden. Neem op warme dagen een poeder mee in je tas. Zo kun je op elk moment nog even de glimmende laag op je huid verbergen.

Bron: vrouwblog

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, beauty en uiterlijk
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?