Repareer je make-up

Repareer je make-up

Je kent het vast: je lievelingslipstick breekt af. Je draait het potje met je favoriete nagellak open, blijkt de inhoud uitgedroogd. Of je staat je 's ochtends op te maken en gooit per ongeluk je oogschaduw van de wastafel. Het doosje blijft heel, maar de inhoud is helemaal verbrokkeld. Gelukkig zijn er handige foefjes om al deze kleine make-upongelukjes ongedaan te maken.

Brokkelige oogschaduw of foundation

Is je oogschaduw of foundation brokkelig geworden, doordat je het vaak gebruikt hebt of omdat je het per ongeluk hebt laten vallen? Geen nood! Het is heel makkelijk op te lossen.

Gebruik de achterkant van bijvoorbeeld een oogpotlood of een make-upkwastje om de oogschaduw of foundation helemaal te verpulveren. Doe dat voorzichtig, zodat alles in het doosje blijft en zorg ervoor dat het attribuut waarmee je verpulvert goed schoon is. Je wilt geen bacteriën in je make-up, immers.

Neem daarna een paar druppeltjes alcohol (te koop bij de drogist of apotheek, wordt ook gebruikt voor ontsmetting) en voeg die aan de poeder toe. Roer tot het een papje zonder klontjes is. Laat het doosje een paar uur staan, zodat de alcohol kan vervluchtigen.

Duw de oogschaduw of foundation tot slot aan met bijvoorbeeld een tissue, zodat het een stevige massa wordt en laat het nog een paar uur staan. Voilà: je oogschaduw of foundation is weer klaar voor gebruik!

Klik hier voor een instructiefilmpje (wel in het Engels). 

Verbogen mascara

Soms ben je zo druk in de weer geweest met je mascara, dat het borsteltje ineens helemaal scheef staat. Dit is heel makkelijk te verhelpen: trek een paar plastic handschoentjes aan en buig het steeltje voorzichtig recht. Zo blijft je mascara hygiënisch.

Hygiëne is sowieso belangrijk bij make-up, er liggen altijd infecties op de loer. Gebruik een mascara daarom liever niet langer dan een maand.

Gebroken oogpotlood

Bij het slijpen van je oogpotlood blíjft het nieuwe puntje maar afbreken. Weggooien dan maar? Nee hoor! Leg je oogpotlood een paar uur in de koelkast, zodat het materiaal waarvan het gemaakt is weer wat harder kan worden. En bewaar je oogpotlood liefst niet op een al te warme plaats.

Dat geldt natuurlijk ook voor je lipstick, want voor je het weet is die gesmolten.

Geknakte lipstick

Ja, wat doe je dan, als je lipstick deels gesmolten is en daardoor knakt als je 'm open draait? Neem een haardroger of een kaars, verwarm de overblijfselen tot ze een massa vormen, stop alles terug in de tube en doe dat in een zakje in de diepvries. Na een paar uurtjes is je lipstick weer keurig aan elkaar gevroren.

Je kunt je lipstick na het verhitten ook zelf aan elkaar modelleren. Hoe? Kijk maar! 

Opgedroogde nagellak

Wil je je favo kleurtje nagellak op je nagels doen, blijkt het helemaal opgedroogd. Weggooien? Niet doen! Laat je flesjes nagellak vijf minuten in kokend water zwemmen, doe ze daarna voorzichtig open, verwijder de harde stukjes en je nagellak is weer zo goed als nieuw.

Bron: Telegraaf

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, beauty en uiterlijk, make-up
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?