Jonger door make-up

Jonger door make-up

Soms zie je wel eens vrouwen waarvan je denkt: oef, als jij je make-up een beetje anders had aangebracht, dan had je er écht jonger uit gezien in plaats van ouder. Makkelijk gedacht natuurlijk, want hoe voorkom je zelf dat je make-up je ouder maakt in plaats van dat je er jonger door lijkt – zoals je eigenlijk wilt? Acht tips.

1. Foundation
Belangrijk is bij de basis te beginnen: de foundation. Te zware foundation blijft in rimpeltjes en vouwtjes kleven en heeft daarmee een sterk verouderend effect. Het loont dus zeker de moeite aandacht te besteden aan de soort en kleur foundation die je kiest.

Kies een lichte foundation in een tint die past bij je huidskleur. Je kunt deze het beste testen langs de kaaklijn (niet aan de binnenkant van je pols of de rug van je hand) en mocht je er niet uitkomen, vraag dan om hulp. Poeder is vooral zinvol als je een vette huid hebt; heb je een droge huid, probeer dan eens een primer onder je foundation.

2. Camouflagestiften
Wees zuinig met camouflagestiften en zorg dat de tint bij je huidskleur past.

3. Donkere kringen camoufleren

Gebruik een oplichtend product onder je ogen om donkere kringen te verminderen; je hele uitstraling zal ervan profiteren.

4. Blusher
Geef de wangen een gezonde gloed met wat subtiel aangebracht blusher; laat je adviseren over de juiste kleur voor uw gezicht.

5. Glanzende lipstick

Gebruik voor de lippen liever een glanzende dan een matte lipstick, deze laat de lippen voller lijken.

6. Mascara
Investeer in goede mascara: zwart als je een wat donkerdere huid hebet en (zwart)bruin als je een wat lichtere huid hebt.

7. Oogschaduw

Gebruik zachte en neutrale kleuren oogschaduw en kies hier juist voor mat zodat rimpeltjes niet benadrukt worden; lichtere kleuren maken uw blik meer open.

8. Wenkbrauwen
Epileer je wenkbrauwen altijd alleen aan de onderkant! Of laat dit doen; laat ze verven en kam of borstel ze elke dag in model.

Bij make-up is ‘subtiliteit’ het toverwoord naarmate je ouder wordt. Je kunt rustig meedoen met make-uptrends, maar pas ze aan je leeftijd aan. Schrijft de trend bijvoorbeeld groene oogschaduw voor, gebruik dan liever pastelgroen en geen gifgroen.

Succes!

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, ogen, make-up
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Bedankt voor de tips. De meeste pas ik al toe, behalve de mascara. Ondanks mijn lichte huid gaat een zwarte mascara prima en heeft geen verouderend effect. Leuk om te lezen. liefs, Sylvia

Sylvia, 07 maart 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?