Lijntjes rond de mond: behandeltips

Lijntjes rond de mond: behandeltips

Lijntjes om de mond zijn een veel voorkomend probleem, zeker bij de groep vrouwen boven de 40-45 jaar. Gelukkig zijn er wel wat tips om goed om te gaan met dit probleem.

Niet alleen vallen de rimpeltjes op, ze kunnen ook nog voor praktisch ‘ongemak’ zorgen doordat lipstick kan uitlopen in de lijntjes.

Lijntjes rond de mond kunnen worden veroorzaakt door de mimiek van de mond. Is dit het geval, dan kunnen we met bepaalde behandelmethodes wel iets doen om ze te verminderen, maar dit is waarschijnlijk geen oplossing die zorgt voor permanente tevredenheid. Dit komt omdat de mimiek niet verdwijnt – je blijft immers je mond bewegen met praten, eten, zingen etc. – en de lijntjes dus eerder terug zullen komen. Hebben de lijntjes rond de mond niets te maken met uw mimiek, dan kunnen we uw probleem zichtbaar verbeteren door middel van enkele microdermabrasiebehandelingen. Hierbij frezen we de huid als het ware gladder.

Daarnaast kan mesotherapy baat hebben, een behandeling waarbij we de lichaamseigen stof hyaluronzuur in de huid sluizen. Hierdoor worden collageen en elastine aangemaakt en wordt de huid intens gehydrateerd en gevoed in de diepere huidlagen.

We kunnen ook kiezen voor een skin tightening behandeling, waarbij we licht omzetten in warmte die de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Hierdoor wordt het plooitje als het ware naar buiten toe ‘gedrukt’. Crèmes zullen bij lijntjes rond de mond niet echt een oplossing bieden, ze kunnen de huid echter wel in conditie houden.

 

Trefwoorden van dit artikel: uiterlijk, mond, rimpels, huid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?