Groene theemond

Groene theemond

Groene thee is gezond om te drinken: er zitten stofjes in die je lichaam beschermen tegen veroudering en je weerstand verhogen. Maar wist je dat groene thee ook goed is voor je mond? Het beschermt tegen een slechte adem, tandbederf en zelfs tegen mondkanker.

Dat hebben onderzoekers van het Israel's Institute of Technology ontdekt. Volgens hen zijn het de polyfenolen, dat zijn bepaalde antioxidanten, in de thee die goed zijn voor je mond. Vooral het polyfenol ECGC is goed voor de mondhygiëne.

Eerder onderzoek liet al zien dat groene thee bescherming biedt tegen kanker, hart- en vaatziekten en de ziekte van Alzheimer. Bovendien blijkt dat mensen deze soort thee vaker zonder melk en suiker drinken, omdat ze dat niet lekker vinden. Thee zonder suiker en melk is sowieso gezonder.

De polyfenolen in groene thee hebben antivirale eigenschappen die niet alleen in het lichaam, maar ook in de mond hun werk doen. Daarnaast lijkt de thee een slechte adem te voorkomen doordat het de stinkende sulfurcomponenten in de mond veranderen. En ook op ontstekingen in de mondholte heeft groene thee een positief effect.

Lekker slurpen en spoelen met die groene thee dus!

Bron: nu.nl

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, mond, antioxidanten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik heb in Amsterdam op de Albert Kuip lekker groene thee gekocht, mijn dochter heeft 2 jaar in Hong Kong gewoond voor haar studie (onderzoek) gedaan en had het meegenomen, en ik vond het zo lekker , zit geroosterde rijst in, het smaakt een beetje naar sesam, wat je hier kan kopen is niet lekker het is zo bitter. Alleen weet ik niet van de gezondheidswinkel hoe het smaakt, ik heb verschillende thee gekocht, maar groene thee, heb ik nog niet gekocht. Nou en toen ben ik bij haar geweest in Amsterdam, want ze woont in Amsterdam, en bij Albert Kuip gevraagd, en precies het zelfde wat zij had meegenomen uit Hong Kong en China, had ik kunnen kopen. Ik drink iedere dag 1 liter, het is ook vochtverdrijvend Het is in een plastic zakje en kost 50 gram voor €2,75 en staat op een gele label in een plastic zakje, Japan Gen Mai Cha heeft een exotische smaak door de combinatie met geroosterde rijst. Echt de moeite waard om te kopen.

Judith Lampe, 03 april 2012

Ik begin bij m e ontbijt altijd met een beker groene thee ..Fijn dat zo gezond is...Smile

Ina Erdsieck, 21 maart 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?