Uien tegen striae

Uien tegen striae

Striae of zwangerschapstrepen? Er is een nieuwe crème op de markt ter bestrijding van striemen. Het werkzame ingrediënt: uien.

Striae of striemen zijn lijnvormige huidafwijkingen die ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door snelle groei van het lichaamsdeel in kwestie, bijvoorbeeld door een zwangerschap. Bijna 98% van de vrouwen en 75% van de mannen heeft striae.  Striemen zijn eigenlijk altijd 'slechts' een cosmetisch probleem. Toch voelt menig vrouw zich onzeker over deze onschuldige huidafwijking. Helaas bestaat er nog geen enkele effectieve behandeling en striae verdwijnen nooit helemaal.

Uien to the rescue
Nieuwe striemen vertonen een rode kleur die soms zeer lang kan aanhouden. In de loop van de tijd verkleuren de meeste striae langzaam via beigekleurig naar huid- of ivoorkleurig. Dit proces kan soms jaren duren. Gelukkig hebben wetenschappers een ingrediënt gevonden dat dit proces kan versnellen: uien!

Ontstekingremmend
Uien bevatten flavonoïden, een type anti-oxidant dat ontstekingremmend werkt. Elke beschadiging aan de huid, van een wond tot het te snel oprekken van de huid wat leidt tot striae, gaat gepaard met ontstekingen. De nieuwe crème Mederma Stretch Marks Therapy is op basis van uienextract en zou de cosmetische schade aan de huid, veroorzaakt door ontstekingen, aanzienlijk verminderen.

Gladder, zachter en minder rood
De uiencrème werd in een studie getest door 54 vrouwen tussen de 18 en 54 jaar die het product 3 maanden lang gebruikten. De resultaten waren positief. Na een paar weken waren de striemen bijna niet meer zichtbaar, minder rood, zachter en gladder. De onderzoekers suggereren dat het gebruik van een crème op basis van uienextract een veelbelovende remedie tegen striae kan zijn.

Heb jij nog goede tips tegen striae? Laat het ons weten!

Trefwoorden van dit artikel: uiterlijk, striae, zwangerschapstrepen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hi Wat een goede natuurlijke tip voor het tegengaan van striae! Zou jij het leuk vinden om dit met een groter publiek te delen? Voor een nieuw programma voor Omroep MAX zijn wij op zoek naar mensen die met eigen huis-, tuin-, en keuken middelen een manier hebben gevonden om een gezondheidsprobleem op te lossen dan wel te verbeteren. Voor een vrijblijvend gesprek ben ik bereikbaar via gezondverstand@warnerbros.com of 020 3463723 Groet, Rosa

Rosa, 08 augustus 2016

Haha, we hebben onze tijgerstreepjes verdiend!

Anoniem, 04 april 2011

goed tegen striae, zo gauw je weet dat je zwanger bent , een goede vocht inbrengende bodylotion op je buik smeren. Iedere ochtend enavond. Ik heb geen striae maar ik was wel +_+ 20 kilo aangekomen. Ook geldt deze tip als je af gaat vallen. Groetjes Gemma

Gemma, 01 oktober 2010

Hallo, Sinds ik Striae heb ben ik echt heel erg onzeker over mezelf, ik heb het namelijk overal benen, billen, dijen en borsten. Kan je iemand mij misschien iets aanraden wat ik echt helpt? aangezien deze creme nog niet verkrijgbaar is in Nl. Kan ik gewoon niet Uien gebruiken? haha Hoor graag van jullie! Groeten ..

Nadia, 26 juni 2010

Interessant nieuws.. Ik zou het graag proberen alleen helaas is deze creme nog niet verkrijgbaar in Nederland.

Sanne, 15 juni 2010

dit slaat natuurlijk nergens op, in plaats van striae bedoel ik sinaasappelhuid!?!

petra, 17 april 2010

mijn billen/bovenbenen zijn steviger en strak in het vel geworden door regelmatig te steppen en vooral door oefeningen op de trilplaat.

petra, 17 april 2010

Ik heb geen problemen met mijn littekens, ik heb ze over mijn hele lichaam en mijn dochter merkte vroeger eens op "mama als ik later groot ben wil ik ook van die tijgerstreepjes" sindsdien noem ik ze ook zo en ben er trots op

glow, 16 april 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?