Recept: verse tomatensoep

Recept: verse tomatensoep

Dit recept voor verse tomatensoep is de meest simpele versie die je maar kunt bedenken. Wees dus vrij om te variƫren, voeg bijvoorbeeld gehaktballetjes en basilicum toe.

Tomaten zijn enorm gezond en helemaal als ze gekookt zijn. Tijd dus om verse tomatensoep te maken...

Ingrediënten

•    800 gram tomaten , zonder vel en in grote stukken
•    1 liter groentebouillon
•    2 laurierblaadjes
•    Eetlepel olijfolie
•    1 ui
•    tijm (vers)
•    peterselie (vers)
•    peper en zout
•    beetje citroensap
•    ca. 1 dl room

Bereidingswijze
Fruit de ui in de olijfolie, doe de tomaten erbij en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken. Daarbij doe je de tijm, laurierblaadjes, peper en zout. Wanneer de tomaten tijdens het koken dreigen ‘droog’ te koken, kun je de bouillon beetje bij beetje tijdens bijschenken Na 20 minuten schenk je de (rest van de) bouillon erbij en laat dit samen even met de tomaten laten koken. Als laatste voeg je de peterselie, citroensap en de room toe. Vergeet niet de laurierblaadjes uit de soep te vissen.

TIP - Serveer met ciabattabrood belegd met plakjes mozzarella en tomaat, basilicum en pesto.

Trefwoorden van dit artikel: recept, tomatensoep, tomaat, tomaten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hallo Fred,ik moest ineens aan jullie winkel denken in de Zonnebloemstraat,naast Ellen Coomans.Geweldig,dat jij op een PUCH zit,nu nog???Ik kook helemaal nooit meer,ik eet diepvriesmaaltijden,ik heb geen zin om voor mezelf te komen,of ik bestel een heerlijke maaltijd.Alles goed met je,70 jaar geleden zaten wij bi elkaar in de klas,maar ik zie je zo voor mij.Ik hoop,dat alles goed met je gaat.Hartelijke groeten,je oude klasgenoot(je).

Ellen Laterveer, 04 juni 2022

hoe haal ik de vel van de tomaten af

p.kievit, 19 september 2015

Hoe lang duurt dit ongeveer?

..., 12 december 2012

Ik maak ook m'n eigen tomatensoep van ca. 3kg tomaten. Tijdens het koken komt er zoveel vocht vrij dat er geen bouillon toegevoegd hoeft te worden.(de soep blijft dan ook lekker dik) Voor de smaak voeg ik wel een paar (vegerarische) bouillonblokjes bij (of plantaardige bouillonbasis van A.. Vogel)ca. 250gr. geconcentreerde tomatenpuree, 2 paprika's, 1 ui, knoflook, 1 prei en peterselie en bieslook. Deze ingredienten voeg ik pas toe als ik de gekookte tomaten en paprika's met een blender heb gepureerd en daarna gezeefd. Daarna het geheel weer pureren en op smaak brengen. Laten afkoelen en evt. invriezen. (ijs)Koude romatensap is ook heerlijk, gezond en dorstlessend. De soep, aangevuld met soepgroenten is ook heerlijk als macaroni/spaghettisaus!

Fred Bergshoeff, 21 juni 2011

ik heb deze soep gemaakt maar dan met kipstukjes erin en bieslook ves en oregano en erbij een sneetje geroosterd bruin brood het was heerlik

nellie, 30 januari 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?