Yoga oefeningen: calorieën verbranden en ontspannen

Yoga oefeningen: calorieën verbranden en ontspannen

Met yoga verbeter je de conditie, verdrijf je innerlijke onrust en krijg je een strakker lijf. Dat laatste is niet verkeerd zo voor het zomerseizoen. Hoog tijd dus om yoga uit te proberen. 4 oefeningen voor een sterk flexibel lichaam.

Oefening 1: De boom
Ga rechtop staan met de voeten op bekkenbreedte uit elkaar. Strek de armen naar de zijkant uit en breng het gewicht op het linkerbeen. Til de rechtervoet op, draai de rechterknie naar buiten en zet de voet op ongeveer kniehoogte tegen het linkerbeen. Breng de armen nu boven het hoofd, de handpalmen liggen tegen elkaar. Span de buikspieren aan en houd dat gedurende ongeveer vijf ademhalingen vast.


Oefening 2: De kat
Ga op handen en knieën op de grond zitten en maak met je benen een hoek van 90º. Maak tijdens het uitademen de rug rond en de buik hol en kijk naar de knieën. Als je inademt buig je de rug weer recht en strek je de billen naar achteren. Adem weer uit en krom de rug weer. Herhaal dat een keer of vijf.

Oefening 3: De schommel 
Ga op de rug liggen, liefst op een mat of een dikke deken. Trek de benen op, houd de voeten een beetje uit elkaar op heupbreedte. De rug ligt vlak op de mat. Leg de handen om de knieën en trek ze tijdens het uitademen rustig richting de buik. De handen blijven op de knieën. Adem in en beweeg de benen weer langzaam terug. Als alternatief kun je ook met de benen naar rechts en naar links schommelen. Herhaal het net zolang tot je voelt dat de ademhaling rustiger is geworden. Strek dan de benen weer en probeer het gevoel te laten inwerken.

Oefening 4: De heldin
Ga rechtop staan, losjes op de knieën. Strek de armen horizontaal naar de zijkant en maak met het linkerbeen een grote stap naar achteren. De voeten blijven daarbij parallel. Buig het rechterbeen diep totdat de knie in een hoek van 90º en recht boven de voet is. Adem in. Hef beide armen tegelijkertijd boven het hoofd en plaats de handpalmen tegen elkaar. De schouderbladen blijven laag. Houd dit vast gedurende drie keer ademen. Laat de armen weer zakken, strek het voorste been en ga terug naar de uitgangspositie. Herhaal de oefening met het rechterbeen.

Trefwoorden van dit artikel: yoga, ontspanning, bewegen, yoga oefeningen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

hallo sportieve fietsters ik doe nu een paar maanden, Yoga . Srakker lijf en veel kracht met fietsen.

caroline den bakker, 08 april 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?