Dweilen staat gelijk aan een uur fitness

Dweilen staat gelijk aan een uur fitness

Zie je op tegen het dweilen van de vloer? Misschien motiveert dit feit je dan: met dweilen verbrand je evenveel calorieën als met een uur fitness. Resultaat? Je slaat twee vliegen in één klap: een schone keuken én een work out.

Onderzoek, uitgevoerd door reinigingsfabrikant Vileda, toont aan dat je met een uur dweilen en uitwringen in de emmer zo’n 239 calorieën weg werkt. Dit staat gelijk aan een ongeveer 3 glazen droge witte wijn of twee Vietnamese loempia’s. Om dit te verbranden op de sportschool, moet je minstens één uur op een hometrainer te zitten of aan de gewichten te hangen.

Dweilen mag dan minder aantrekkelijk lijken, het is in ieder geval goedkoper dan een sportabonnement. En het bespaart je tijd. Na een uurtje poetsen kun je tevreden een tijdschrift lezen met een kopje thee.

Dweil met caloriemeter

Wetenschappers besloten de calorieverbranding bij dweilen te onderzoeken, nadat klanten van Vileda overtuigd meldden dat bepaalde schoonmaakroutines hen hielpen om gezond en fit door het leven te wandelen. Het bedrijf hoopt binnenkort de dweil met een ingebouwde caloriemeter te voorzien. Dat maakt de vloerwisser aantrekkelijker als nieuwste fitnessapparaat.

Heb je echt geen zin om je huis een grondige poetsbeurt te geven? Even gunstige alternatieven zijn een uurtje dansen of een half uur voetballen.

Trefwoorden van dit artikel: calorieën, beweging, fitness, sportschool
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?